Política

regne unit

L’alcalde de Londres treu pit de la “unió contra el racisme” de la ciutat

Milers de persones es manifesten a la capital britànica contra els actes ultres

L’alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha assegurat aquest dijous que la capital britànica ha demostrat que està “unida contra el racisme” després de la sortida al carrer la nit passada de milers de persones per manifestar-se contra les accions violentes de l’extrema dreta, segons ah informat Efe. Tot i la convocatòria de fins a trenta protestes de la ultradreta a ciutats britàniques, el temor a una nova ona de violència no es va materialitzar.

En un comunicat divulgat aquest dijous, Khan ha retut homenatge als policies pel fort dispositiu de seguretat desplegat i ha donat les gràcies als qui es van manifestar “pacíficament”. “M’agradaria retre homenatge a la feina excel·lent dels nostres agents de policia a Londres la nit passada. I als qui van sortir pacíficament per mostrar que Londres està unida contra el racisme i la islamofòbia: gràcies”, va escriure l’alcalde laborista.

“Hem vist una violència i un desordre atroços en pobles i ciutats de tot el país en els últims dies, però no es va repetir a la nostra capital durant la nit. La Met (Policia Metropolitana de Londres) ha treballat incansablement per deixar clar que aquest tipus de violència no serà tolerada i que qualsevol que busqui participar en el desordre i sembrar la divisió s’enfrontarà al pes de la llei”, ha afegit.

L’alcalde ha afegit que està en estret contacte amb la Met i ha remarcat que la població local continuarà veient una presència policial més alta a Londres en els pròxims dies per tal de tranquil·litzar les comunitats. “Tinc clar que no hi ha lloc per a la violència, el racisme, la islamofòbia i l’antisemitisme a la nostra ciutat i mai permetrem que guanyin els qui busquen dividir les nostres comunitats. Londres està orgullosa de la nostra diversitat i de ser una ciutat oberta i acollidora, i sempre ho serà.”, ha dit Khan.

Més de 400 persones han estat detingudes l’última setmana pels aldarulls, que van començar el passat 30 de juliol després de l’assassinat amb arma blanca de tres nenes en un centre recreatiu de Southport, en el nord-oest d’Anglaterra, per un noi de 17 anys - Axel Rudakubana, nascut a Gal·les de pares ruandesos-, però els grups d’extrema dreta van reaccionar després de circular per les xarxes socials dades errònies que l’adolescent era sol·licitant d’asil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.