Política

política

Mossos preveuen més detencions per la fugida de Puigdemont

El cos diu que pretenia una detenció “proporcional i en el moment més oportú per no generar desordres públics”

Citarà a declarar Jordi Turull però nega ordre de detenció contra ell

No ha estat fins ben bé a les tres de la tarda que Mossos d’Esquadra han informat públicament de l’operatiu de tot el matí per detenir l’expresident Carles Puigdemont, un operatiu que no ha donat fruits a hores d’ara. En primer lloc el comunicat desmenteix qualsevol possible acord o conversa prèvia al retorn de Puigdemont amb el seu entorn per tal de pactar la detenció.

El cos informa que el dispositiu especial d’avui tenia com a objectiu principal “garantir la celebració del Ple d’Investidura” al Parlament “amb normalitat” tenint en compte que es preveien diversos escenaris de concentracions i manifestacions a l’entorn del Parc de la Ciutadella en relació, sense citar-ho, a les concentracions d’un petit grup de Vox i de la força més gran concentració de simpatitzants independentistes de Puigdemont.

En el marc del dispositiu, “unes 4.500 persones s’han concentrat a la zona d’Arc de Triomf” i s’han acabat produint “diversos incidents remarcables en dos accessos situats al carrer Pujades”. En el primer hi ha hagut “tensió i agressions contra la línia policial” que hauria obligat als agents “a utilitzar gas pebre per recuperar l’espai”. Els Mossos hi han detingut dues persones i han denunciat penalment una quinzena de persones més. En una porta “no habilitada també al carrer Pujades” els manifestants haurien forçat el cadenat i han accedit momentàniament al recinte del parc “fins que les dotacions han pogut fer-los sortir”.

Pel que fa a l’expresident Puigdemont, els Mossos expliquen que, després del seu discurs a l’escenari d’Arc de Triomf, “protegit per diverses autoritats del país i envoltat de les persones concentrades ha iniciat la marxa cap a la porta principal d’accés al Parc de la Ciutadella”. Tot seguit el comunicat afegeix que “en el decurs d’aquesta marxa i aprofitant el nombre de persones que l’envoltaven ha fugit del lloc en un vehicle que els mossos han intentat aturar però no ho han aconseguit”.

Mossos defensa el dispositiu dissenyat, que “establia que la detenció es fes de forma proporcional i en el moment més oportú per no generar desordres públics”.

A partir de la seva fugida, els mossos han activat l’Operació Gàbia de control dels vehicles que sortien, primer, de Barcelona i, després, per les fronteres del país. Mossos confirma la detenció d’un agent del cos “qui seria titular del vehicle utilitzat” en la fugida de l’expresident. En aquesta línia, la Comissaria General d’Informació del cos policial conclou que la investigació continua oberta i “es preveuen noves detencions”.

En aquest sentit, han confirmat que se citarà a declarar al secretari general de Junts, Jordi Turull, una de les persones que han acompanyat Puigdemont en la seva arribada a l’acte de l’Arc de Triomf. El cos, però, nega que hi hagi cap ordre de detenció contra Turull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia