Política

Absolen l'alcalde de Montblanc

L'alcalde de Montblanc, el republicà Josep Andreu, ha quedat absolt pel jutjat de Valls. L'han jutjat aquest dimarts per una falta de desobediència i una falta de respecte a l'autoritat arran d'un enfrontament amb agents de la Guàrdia Civil. Andreu ha sortit absolt del jutjat de Valls i ha arrencat aplaudiments de tots els assistents, entre els quals hi havia el president d'ERC, Joan Puigcercós, i l'exconseller Josep Gomis.

Després d'escoltar la declaració de tots els testimonis, la mateixa fiscalia ha retirat l'acusació i ha demanat l'absolució per a Andreu, i el jutge ha anunciat immediatament l'absolució.

Per la seva banda, l'alcalde ha fet una crida al respecte dels drets lingüístics i ha assegurat que no prendrà cap acció contra els tres agents denunciants, perquè "no és l'estil de l'Ajuntament de Montblanc".

El conflicte es va produir el 30 d'agost, quan Andreu va demanar a la Guàrdia Civil explicacions sobre un control que feien al poble. Els agents li van exigir que s'identifiqués, cosa a la qual ell es va negar inicialment, ja que entén que la policia ha de conèixer l'alcalde. També van discutir perquè els guàrdies civils li exigien que parlés en castellà. L'episodi es va acabar a la caserna, on Andreu va mostrar finalment els seu DNI. Dies després, va saber que l'havien denunciat per desobediència a l'autoritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.