Política

ERC, comuns i CUP eviten la crítica a Puigdemont

ERC, Comuns i la CUP han evitat criticar el líder de Junts, Carles Puigdemont, per la nova fugida després de l’acte públic que ahir va fer a Barcelona. En tres entrevistes telefòniques de Catalunya Ràdio a Raquel Sans (ERC), David Cid (Comuns) i Laia Estrada (CUP), han coincidit a reclamar que li sigui aplicada la Llei d’Amnistia per part dels tribunals.

Sans ha admès que ahir “va ser un dia estrany, amb informacions contradictòries”, però que ERC volia ser “molt respectuosa amb totes les persones represaliades”, ja que el que desitja és que “puguin viure en llibertat, i és bo que (Puigdemont) no hi sigui a la presó, i que estigui en llibertat”. Segons Sans, la majoria dels qui estaven a l’acte públic, ella inclosa, no eren conscients “del que estava passant”, i que només van veure que Puigdemont “sortia darrere de l’escenari, hi va haver un moment de caos, i després li vam perdre la pista”.

Sobre el dispositiu policial muntat després pels Mossos per localitzar Puigdemont, anomenat Operació Gàbia, la republicana ha indicat que volia “ser molt prudent” i abans preferia “escoltar les explicacions” que avui té previst donar el conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena.

Per part del comuns Cid ha afirmat que Puigdemont “ha de poder decidir lliurement el que vol fer, s’ha d’aplicar la llei d’amnistia i no compartim allò que fa el Tribunal Suprem”. Sobre el dispositiu policial ha indicat que “són els comandaments policials a què correspon decidir això”, i ha dit que preferia escoltar les explicacions del conseller d’Interior abans de fer valoracions. Sí que ha censurat , que utilitzar gas pebre per dissoldre uns manifestants “potser sigui desproporcionat”.

La diputada de la CUP, de la seva banda, ha reconegut que ahir es va viure “una jornada que se surt del que és ordinari”, i que el fet de no poder ser al Parlament “va evidenciar les deficiències democràtiques de l’Estat, perquè tot i que hi ha en vigor una Llei d’Amnistia, no va poder assistir al ple”. Estrada ha sigut crítica amb l’“operació Gàbia” qüestionant si podia suposar malversar diners públics: “El que ha passat -ha afegit- evidencia com n’és de demencial tot això”. Sobre l’acte públic de rebuda de Puigdemont, Estrada ha indicat que la CUP “no sabia que acabaria així”, però que la seva formació acull “les decisions dels represaliats amb una actitud de màxim respecte: cadascú decideix què és millor en la seva situació, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia