Política

Mor l'àvia de Barack Obama

Madelyn Dunham, l'àvia materna de l'aspirant demòcrata a la Casa Blanca, Barack Obama, ha mort a causa d'un càncer aquest dilluns a Hawaii als 86 anys d'edat, un dia abans de les eleccions presidencials als Estats Units, segons ha informat l'equip de campanya del candidat demòcrata.

Dunham ja va rebre la visita d'Obama fa un parell de setmanes quan va empitjorar el seu estat de salut. En aquella ocasió, el candidat va suspendre durant dos dies els actes de la seva campanya.

"Era la pedra angular de la nostra família i una dona d'èxits, força i humilitat extraordinaris", diu el comunicat que han publicat Obama i la seva germana Maya Soetoro-Ng.

Dunham, a la qual Obama anomenava Toot, una versió del terme hawaià tutu, que significa àvia, va criar el senador en una llar estable i ha estat una presència constant a la campanya. Obama, al març, es va referir a ella com "la dona que em va ajudar a crèixer, una dona que es va sacrificar per mi una vegada rere l'altra i una dona que m'estima més que res en el món". El candidat ha recordat sovint que Dunham li va inculcar l'amor pel treball dur i la fe en les possibilitats d'un mateix.

En el seu llibre autobiogràfic Dreams from my father, Obama descriu la seva àvia, la primera dona que es va convertir en vicepresidenta del Banc de Hawaii, com "una dona que sospitava quan es mostraven massa afables amb ella, que no creia en les exageracions i amb molt sentit comú".

Recta final de campanya
En un míting a Carolina del Nord, i en un homentage a la seva àvia, el candidat demòcrata, lleugerament emocionat, ha al·ludit als "herois callats" dels Estats Units que es sacrifiquen cada dia a les seves feines per tirar endavant les seves famílies i la nació. Aquest dimarts, ha afegit, "tenim l'oportunitat d'un dia per retre homenatge a aquests herois callats" i votar a favor de polítiques que demostrin que "els seus sacrificis no són en va".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.