Política

política

El PP demana la dimissió de Marlaska i de Robles pel CNI

La Moncloa té una agenda deserta des del balanç del curs ofert el 31 de juliol pel president Pedro Sánchez, i l’única activitat pública dels ministres és el seguiment dels equips espanyols als Jocs Olímpics de París, però el PP aprofita el buit i eleva el to contra el govern espanyol pel que Alberto Núñez Feijóo considera una “farsa” que “no pot quedar impune”. Sense posar el focus en els Mossos, el PP exigeix una compareixença urgent de Sánchez al Congrés perquè doni explicacions de quin era el dispositiu policial per arrestar Carles Puigdemont i reclama la destitució del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de la ministra de Defensa, Margarita Robles, com a responsable política del CNI.

Feijóo, que no ha suspès les vacances i es limita a dictar els seus missatges des del púlpit de Twitter, denuncia que “el govern no pot continuar de vacances rient-se dels espanyols”. La ministra Robles, que el maig del 2022 ja es va veure obligada a rellevar Paz Esteban com a cap del CNI i a situar en el seu lloc la seva secretària d’estat Esperanza Casteleiro arran de l’escàndol de Pegasus, és ara assenyalada pel PP pel que Feijóo qualifica de “negligència del CNI” a l’hora de no detectar Puigdemont. Es dona la circumstància que sota el govern de Mariano Rajoy el CNI va ser del tot incapaç de detectar ni una sola urna dels milers d’urnes utilitzades en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Bolaños mira els Mossos

Des de París, el ministre Félix Bolaños (Presidència i Justícia) va esquivar els atacs a Interior i el CNI i va focalitzar la culpa en els Mossos d’Esquadra tot adduint que el cos tenia ahir dues missions: garantir el desenvolupament del ple d’investidura al Parlament i detenir Carles Puigdemont. “Tot l’operatiu anava a càrrec dels Mossos, que són la policia competent”, va sostenir Bolaños tot obviant deliberadament que el control fronterer de l’entrada –previsiblement dimarts– i de la sortida –dijous– de Puigdemont correspon al Ministeri de l’Interior. “Des del govern d’Espanya garantim que Espanya és un estat de dret on la llei es compleix i on s’han de complir els mandats policials que emanen del Tribunal Suprem”, ha reblat.

Fidel al guió d’ignorar Puigdemont, Bolaños va rebaixar la seva aparició a un “episodi” i va lloar que la investidura de Salvador Illa és “el primer dia del futur a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Torra demana a Elena que aixequi la suspensió de sou i feina del seu escorta

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona
guerra a europa

Rússia imposa el “règim d’operació antiterrorista a les regions frontereres amb Ucraïna

barcelona
guerra a gaza

Israel mata més de cent persones en un bombardeig a una escola a la Franja

barcelona
política

Puigdemont lamenta que Elena s’apunti a "l’onada repressora" quan l’acusa de conducta impròpia

barcelona
política

Mossos esperava l'intent de Puigdemont d'entrar al Parlament

barcelona
política

Llarena exigeix als Mossos noms del fracàs

madrid
política

Un dia de fúria i retorn a l’exili

barcelona