Política

guerra a europa

Rússia imposa el “règim d’operació antiterrorista a les regions frontereres amb Ucraïna

Moscou admet que Kíiv ha comès un intent sense precedents de desestabilitzar la situació a diverses zones del país

El Comitè Nacional Antiterrosita (CNA) de Rússia ha imposat el “règim d’operació antiterrorista” a les regions de Kursk, Bèlgorod i Briansk, frontereres amb Ucraïna, segons va ha informat aquest dissabte el CNA. La mesura, que arriba després de la incursió terrestre ucraïnesa a Kursk, va entrar en vigor divendres a la nit amb l’objectiu de “garantir la seguretat dels ciutadans i reprimir l’amenaça d’actes terroristes comeses per forces de sabotatge i reconeixement de l’enemic”, segons assenyala el comunicat oficial recollit per Efe.

“Les institucions estatals estan prenent mesures addicionals per garantir la seguretat dels ciutadans, mantenir l’ordre públic i reforçar la protecció antiterrorista de les instal·lacions”, afegeix el comunicat. El CNA remarca que els serveis d’intel·ligència ucraïnesos “han comès un intent sense precedents de desestabilitzar la situació a diverses regions” de Rússia.

Rússia va instaurar l’any passat, durant un període breu de temps, el “règim d’operació antiterrorista” a Moscou i la seva regió durant el motí del grup paramilitar Wagner, quan els seus combatents van protagonitzar una marxa cap a la capital russa.

La mesura reforça els poders de les forces de seguretat i els permet restringir els moviments dels ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.