Política

guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

La tensió a la regió ha augmentat després de l’assassinat d’un líder de Hamàs el 30 de juliol

El secretari de Defensa dels Estats Units, Lloyd Austin, ha ordenat al submarí amb míssils guiats USS Geòrgia que es dirigeixi a l’Orient Mitjà i al grup d’atac del portaavions USS Abraham Lincoln que navegui més ràpidament cap a la regió, mentre Israel es prepara per a possibles represàlies per la mort d’un líder de Hamàs a Teheran i un alt comandant de Hezbol·là a Beirut, a final del mes passat.

El Pentàgon va anunciar aquest reforç de la seva presència militar a l’Orient Mitjà després d’una conversa telefònica entre Austin i el ministre de Defensa israelià, Yoav Gallant, diumenge al vespre. Durant la trucada, Austin va reiterar a Gallant el compromís del govern de Joe Biden amb la defensa d’Israel, segons el comunicat fet públic pel govern dels Estats Units.

La mesura anunciada pel Pentàgon, un fet gens habitual tenint en compte que no facilita mai detalls sobre la localització dels seus submergibles, podria tenir una doble lectura. Per una banda, podria indicar que els Estats Units tenen indicis que s’estan fent preparatius tant a l’Iran com el sud del Líban per atacar Israel, i per l’altra, buscar un efecte de dissuasió perquè s’ho pensin dues vegades abans de llançar qualsevol acció bèl·lica.

En aquest sentit, el Regne Unit, l’Estat francès i Alemanya han exigit aquest dilluns en un comunicat conjunt un alto el foc a Gaza “sense més retards”. En la nota, tots tres països es mostren “profundament preocupats” per l’augment de les tensions a la regió i reclamen aturar tots els combats i alliberar els ostatges. En aquest context, fan una crida a l’Iran a “evitar nous atacs que poden intensificar encara més les tensions” i posar en perill l’oportunitat per a la pau que s’obre amb la represa, en principi aquest dijous, de les negociacions per a un alto el foc entre Israel i Hamàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona
ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA
política

Junts convoca un congrés per afermar-se com alternativa al PSC i refermar l’independentisme

barcelona