Política

estats units

Trump busca frenar l’auge de Harris impulsant la seva campanya amb l’ajuda de Musk a X

L’expresident dels EUA i candidat republicà manté una conversa en directe amb el magnat a la xarxa social

L’entrevista, que culmina l’aliança entre els dos multimilionaris, ha començat amb 45 minuts de retard per problemes tècnics i ha estat marcada per falsedats

Donald Trump ha tornat a X, abans Twitter, després de més de dos anys amb el compte suspès per l’assalt al Capitoli el 6 de gener de 2021. L’expresident dels Estats Units i candidat republicà a la Casa Blanca ha tornat a la plataforma de la mà del seu propietari, el multimilionari Elon Musk, que l’ha entrevistat en directe aquesta matinada per ajudar-lo a rellançar la seva campanya electoral en plena remuntada dels demòcrates.

La cita, però va començar amb mal peu. El primer que es va trobar els milers d’usuaris que es van connectar va ser una pantalla negra i problemes de càrrega, la qual cosa va fer que molts es desconnectessin abans de començar. L’entrevista va arrencar amb uns 45 minuts de retard per problemes tècnics, que Musk va atribuir a un atac extern de denegació de servei.

Trump va experimentar el mateix que el seu adversari en les primàries, Ron DeSantis, quan també va intentar mantenir una conversa en viu amb Musk a través de la xarxa social X. Aleshores, Trump va assegurar que els errors tècnics pronosticaven la “desastrosa” campanya del seu adversari en les primàries del Partit Republicà.

Superats els problemes tècnics, va començar l’entrevista. Musk havia promès que no tindria guió ni límits, però va incidir en tots aquells temes que li resulten còmodes a l’exmandatari com el fallit atemptat que va patir fa un mes i la “immigració il·legal”.

En total, el diàleg va durar dues hores. Una conversa transmesa sense imatges, només veu, però que, amb el suport de Musk, el republicà va transformar en un míting digital farcit de falsedats que en cap moment el magnat tecnològic va qüestionar.

Musk va deixar a Trump la seva xarxa social per difondre les seves teories de la conspiració, defensar el seu llegat i carregar contra la seva adversària en les eleccions presidencials del pròxim 5 de novembre, la demòcrata Kamala Harris, a la qual va acusar de ser una “llunàtica radical”, de ser “més incompetent del que sembla” i “més d’esquerres que Bernie Sanders”.

La conversa, que va ser seguida per uns 1,3 milions de persones i va evidenciar una gran entesa entre els dos multimilionaris, es va produir en un moment en el qual Harris avança Trump en les enquestes sobre intenció de vot, informa l’agència Efe. Segons l’estudi elaborat pel web FiveThirtyEight, el supera per 2,8 punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia