Política

guerra a europa

Kíiv afirma que el seu objectiu no és prendre el territori de la regió de Kursk

L’objectiu ucraïnès és complicar la logística militar russa i dificultar a Moscou el trasllat d’unitats addicionals a la regió oriental ucraïnesa de Donetsk

L’objectiu de la incursió ucraïnesa en el óblast fronterer rus de Kursk no és “prendre el territori de la regió” sinó protegir els civils ucraïnesos, ha afirmat aquest dimarts un portaveu del ministeri d’Exteriors a Kíiv.

“Ucraïna no està interessada a prendre el territori de la regió de Kursk, sinó que volem protegir les vides de la nostra gent”, ha dit el portaveu, Gueorgui Tiji, en declaracions citades per l’agència “Ukrinform”.

Tiji ha assenyalat que tan sols des de l’inici de l’estiu s’han comptabilitzat més de 2.000 atacs contra la regió ucraïnesa fronterera de Sumi procedents de la limítrofa Kursk.

“Per desgràcia, Ucraïna no té la possibilitat de dur a terme atacs de llarg abast amb les armes existents per a protegir-se d’aquest terror”, ha dit el portaveu en referència a la negativa dels aliats al fet que Kíiv utilitzi uns certs tipus d’armes contra territori rus.

“Per això, és necessari alliberar aquestes zones frontereres on els contingents militars russos amb l’ajuda de les Forces Armades (russes) ataquen Ucraïna o donen cobertura al terror contra els ucraïnesos”, ha raonat.

A més, Tiji ha agregat que l’operació ofensiva en Kursk complica la logística militar russa i dificulta a Moscou la tasca de traslladar unitats addicionals a la regió oriental ucraïnesa de Donetsk, on està exercint una gran pressió sobre la línia de front en la zona de Pokrovsk.

“Vull destacar, d’altra banda, que les Forces Armades d’Ucraïna són un exèrcit europeu civilitzat que compleix per complet amb les lleis de la guerra i amb el dret humanitari internacional”, ha afirmat a més, emfatitzant que Kíiv només ataca en Kursk objectius militars.

Les autoritats del districte de Bolshesoldatski de Kursk han anunciat aquest dimarts l’evacuació de la població davant la inestable situació en la zona, on viuen unes 10.000 persones.

El governador de la regió, Alexéi Smirnov, ha reconegut aquest dilluns que unes 121.000 persones ja han estat evacuades de les zones frontereres amb Ucraïna i altres 60.000 serien traslladades a llocs més segurs més endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia