Política

àsia

L’exprimera ministra de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

Sheikh Hasina, que va dimitir i fugir a l’Índia el 5 d’agost passat, ha estat acusada davant la justícia de l’assassinat d’un botiguer per un tret de la policia a Dhaka

L’exprimera ministra de Bangladesh Sheikh Hasina, que va dimitir i fugir del país el 5 d’agost passat davant la intensificació de les protestes contra el seu govern, serà jutjada per la mort d’un botiguer de Mohammadpur, a Dakha, el 19 de juliol passat a causa d’un tret de la policia. És el primer cas obert davant la justícia de Bangladesh contra Hasina per les morts durant les protestes d’aquest estiu durament reprimides per la policia, però és probable que n’hi hagi més. S’estima que unes 400 persones van ser morir per la violència policial durant les manifestacions antigovernamentals impulsades pels estudiants.

Les mobilitzacions van començar l’1 de juliol passat per protestar contra un sistema de quotes per accedir a feines de l’administració considerat discriminatori i van acabar convertint-se en una onada de manifestacions per aconseguir la renúncia del govern. Finalment, el 5 d’agost passat Hasina va dimitir com a primera ministra després de quinze ininterromputs en el poder i va fugir a Nova Delhi (Índia), on es troba actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia