Política

GUERRA A EUROPA

Ucraïna assegura que la incursió a Rússia continua guanyant terreny

Les autoritats russes declaren l’estat d’emergència a una altra regió fronterera

Volodímir Zelenski ha tornat a parlar aquest dimecres sobre la incursió llançada la setmana passada per l’exèrcit ucraïnès a la regió fronterera russa de Kursk, per informar que l’ofensiva està avançant a diverses zones. “Hem capturat més de 100 soldats russos” des de l’inici de l’acció, el 6 d’agost, hi ha afegit.

En el mateix missatge, publicat a les xarxes socials, el president ucraïnès ha assegurat que el comandament militar no oblida, “ni un moment”, la situació a l’est del país, on les forces russes pressionen en el front de Pokrovsk, a la regió de Donetsk, amb un total de 54 assalts comptabilitzats des de dimarts.

El líder ucraïnès va assegurar dimarts que les seves forces controlen un total de 74 localitats russes i una extensió de 1.000 quilòmetres quadrats de terreny del país veí.

A Rússia, les autoritats han declarat l’estat d’emergència a la regió de Bélgorod després dels atacs de l’exèrcit ucraïnès en la seva incursió. Segons el governador de la regió, Vyacheslav Gladkov, la situació a la zona és “extremadament difícil” a causa dels bombardejos diaris. “Hi ha cases destruïdes, civils morts i ferits”. L’estat d’emergència ja havia estat instaurat també a Kursk, la regió per on va començar la penetració ucraïnesa.

Per la seva banda, el president dels EUA, Joe Biden, ha declarat que la incursió estrangera en territori de Rússia suposa un “dilema real” per al president Putin. En unes breus declaracions recollides per la premsa nord-americana, el líder demòcrata ha assegurat que està en “contacte constant” amb Ucraïna. Kiív assegura que no pretén ocupar territoris russos, i el mateix Zelenski ha admès que es tracta de l’adquisició d’un “fons d’intercanvi”, és a dir, zones que es podrien posar sobre la taula en el cas de negociacions de pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia