Política

política

Puigdemont: “Vaig tornar per exercir el dret a resistir l’opressió”

Va passar la frontera assegut al seient del vehicle que el duia

Carles Puigdemont ha assegurat avui que va “activar el pla alternatiu” per no ser detingut a Catalunya en intentar accedir el Parlament, perquè la policia “havia acordonat la zona. Si ho hagués intentat, hauria estat equivalent a entregar-me a les autoritats judicials, que crec que no tenen l’autoritat legal per perseguir-me”, assenyala. Puigdemont ha explica en un article a Político que no va tornar “per ser arrestat, sinó per exercir el dret a resistir l’opressió”. Així, denuncia que el Tribunal Suprem (TS) no apliqui la llei d’amnistia. “Ho anomeno un cop d’estat híbrid: certs jutges subverteixen la voluntat del poble i anul·len la legislació aprovada”, rebla.

Puigdemont recorda que ni ha estat condemnat ni jutjat. “Estic entre els polítics i activistes perseguits als quals s’ha d’aplicar aquesta llei d’amnistia”. “Però la polititzada sala segona del Suprem ha decidit rebel·lar-se contra una llei que no li agrada, desobeint un parlament democràtic”, afegeix.

L’expresident ha reiterat que va arribar a Barcelona el 6 d’agost i que va marxar per la frontera de la Catalunya Nord. “Vaig prendre un risc personal molt gran per cridar l’atenció sobre un problema sistèmic de la justícia espanyola i denunciar l’obsessió política d’un tribunal que hauria de ser imparcial a l’hora de prendre decisions”, diu en l’escrit. “Vaig haver d’activar el pla alternatiu que havia preparat, és a dir, parlar a l’acte, eludir la detenció il·legal i sortir d’Espanya”, comenta. El pla alternatiu que es mitifica, va consistir a creuar la frontera “assegut al seient del darrere d’un vehicle”, admet.

D’altra banda, ahir es va saber que Policia Nacional i Guàrdia Civil van activar un pla de recerca sense avisar els Mossos dijous a la tarda pels voltants del Parlamant i a Ciutat Vella. L’objectiu era detectar algun moviment de l’entorn de Puigdemont per si havia decidit romandre pels voltants del Parlament o a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys nou morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona
Política

El govern regularà els usos dels habitatges per prioritzar l’accés “a un preu raonable”

barcelona
política

Albiol demana “mesures urgents” per actuar contra la multireincidència

Badalona
estat espanyol

Ábalos desafia el PSOE i reclama la seva readmissió com a afiliat

barcelona

El nou alcalde refà el cartipàs municipal

ESPARREGUERA