Política

guerra a gaza

Israel mata cinc palestins en un bombardeig a la Franja enmig de les converses per un alto el foc

Entre les víctimes hi ha una nena de tretze anys

Israel continua aquest divendres amb la seva campanya bèl·lica a la Franja de Gaza, on des del 7 d’octubre passat ja han mort més de 40.000 persones, mentre a Doha (Qatar) se celebra una nova ronda de negociacions per un alto el foc, en la qual Hamàs no participa directament.

L’exèrcit israelià ha atacat aquesta nit i matinada per terra, mar i aire el sud, el centre i el nord l’enclavament palestí. Un dels bombardejos ha matat cinc persones a la Ciutat de Gaza, entre elles una nena de tretze anys, segons informa l’agència palestina de notícies Wafa. El mateix atac hauria també deixat vuit persones ferides. La mateixa agència de notícies informa que vehicles militars israelians han obert foc contra ciutadans en el barri de Zeitun.

Les forces armades d’Israel van emprendre una nova ofensiva per terra a la Ciutat de Gaza, al nord de la Franja, fa més d’un mes, després que el 10 de juliol passat hagués ordenat l’evacuació completa de la capital, buscant redirigir la seva població cap al centre de l’enclavament, informa l’agència Efe.

Els soldats també combaten a la localitat de Khan Yunis, al sud de la Franja, en una ofensiva que ha causat centenars de morts. Només en vuit dies a final del mes passat, els equips de Defensa Civil van arribar a comptabilitzar 300 cadàvers.

Pel que fa a la nova ronda de converses per un alto el foc i l’alliberament dels ostatges israelianes que continuen en mans de Hamàs, Qatar ha assegurat aquest divendres que els mediadors “estan decidits a avançar” cap a una treva, A més, el primer ministre i titular d’Afers Estrangers de Qatar, el xeic Mohamed Abdulrahman al-Thani, ha traslladat al cap de la diplomàcia en funcions iranià, Ali Bagheri, “la necessitat de calma i desescalada a la regió”, davant una eventual resposta de l’Iran i les milícies proiranianes en represàlia per la mort del líder de Hamás, Ismail Haniyeh, en un atac a final del mes passast Teheran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.