Política

guerra a gaza

Blinken avisa des d’Israel que aquesta potser és l’última oportunitat per rescatar els ostatges

El secretari d’Estat dels EUA afirma que és un moment decisiu per a les negociacions per a un alto el foc abans de reunir-se amb Netanyahu a Tel-Aviv

Hamàs critica la proposta d’acord en el seu primer comunicat oficial des de l’inici de les noves converses

Els EUA pressionen Israel per arribar a un acord d’alto el foc en les negociacions que van començar la setmana passada a Doha (Qatar) i que aquest dilluns es reprenen al Caire (Egipte). El secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, ha assegurat aquest dilluns que tanda de converses per aturar la guerra a la Franja de Gaza probablement és l’última oportunitat per arribar a un acord i per rescatar els ostatges israelians que continuen en mans de Hamàs dins de l’enclavament palestí.

“Aquest és un moment decisiu, és probablement la millor oportunitat, probablement l’última per dur els ostatges a casa, aconseguir un alto el foc i posar tothom en el camí cap a la pau i la seguretat duradora”, ha afirmat Blinken en declaracions recollides per les agències durant la seva reunió amb el president israelià, Isaac Herzog, aquest dilluns al matí a Tel-Aviv. Per aquest motiu, i abans de trobar-se amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, el secretari d’Estat nord-americà ha demanat a Israel i Hamàs que no facin “descarrilar el procés”.

Blinken va arribar aquest diumenge a Israel procedent de l’Aràbia Saudita en el seu novè viatge a l’Orient Mitjà des de l’inici de l’atac de Hamàs a Israel el 7 d’octubre passat. “Soc aquí com a part d’un intens esforç diplomàtic per intentar dur aquest acord fins a la línia de meta i finalment passar aquesta línia”, ha dit Blinken, que ha afegit que ara és el moment de fer-ho.

Blinken també ha assegurat que Washington treballar per evitar una escalada regional, després que l’Iran i Hezbol·là haguessin amenaçat amb represàlies pels recents assassinats d’un dirigent de Hamàs a Teheran i d’un altre de la guerrilla xiïta libanesa. “Estem treballant per assegurar que no hi hagi una escalada, que no hi hagi provocacions, que no hi hagi accions que d’alguna manera puguin allunyar-nos d’aquest acord o, en qualsevol cas, escalar el conflicte en altres llocs”.

Els Estats Units van presentar divendres passat una proposta d’acord per a un alto el foc a la Franja de Gaza després de dos dies de converses a Doha.

En el seu primer missatge des de l’inici d’aquesta nova tanda de converses, Hamàs ha criticat la proposta nord-americana per adaptar-se a les demandes de Netanyahu, al qual acusa de “frustrar els intents de negociació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia