Política

Política

Batlle aposta per “eliminar” de Ciutat Vella les activitats que “no aporten res”

El regidor del districte posa com a exemple les botigues de venda de carcasses de mòbil

“Hem de potenciar les activitats que considerem que són necessàries i eliminar les que considerem no aporten res” ha assegurat el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, citant com a exemple les botigues de carcasses de mòbil. En aquesta línia, en una entrevista a l’ACN, ha apuntat que a través del Pla d’Usos del districtes’ha de mirar com eliminar o “restringir” aquestes o altres activitats econòmiques, com els locals de records, que sota el pretext d’un epígraf venen articles “bastant significatius”. El Pla d’Usos servirà també per identificar “bé” algunes activitats. L’Ajuntament es dona prop de dos anys per veure de quina manera es regula el conjunt d’activitats permeses o no en una de les zones més congestionades de la ciutat. Per exemple, Batlle ha recordat que es va fer una suspensió de llicències en la venda de llavors, ja que arran d’una queixa del gremi de floristes es va veure que estaven proliferant les llicències de floristeria per vendre productes de CBD. “Ara hi ha un epígraf específic i aquest epígraf suspèn la llicència d’aquest tipus d’activitats”, ha explicat. El regidor creu que creu que cal recuperar “l’esperit” amb el qual es va emprendre la reforma de Ciutat Vella a finals dels anys vuitanta i al llarg de l’any 90. En aquest sentit destaca la “gran transformació” del districte impulsada pels alcaldes Maragall i Clos i que va traduir-se en “una actuació integral” que comportava accions urbanístiques, socials, educatives o sanitàries. Des de llavors, lamenta , hi ha hagut “un cert punt i a part i una degradació d’algunes parts” del districte.

D’altra banda, Batlle ha refermat que cal desallotjar l’antiga escola Massana i recuperar-la igual que es va fer amb la Tancada migrant. “Va haver-hi una ocupació absolutament il·legal”, ha afirmat Batlle, que creu que res justifica l’ocupació de l’espai el 2020 per part d’entitats i moviments socials del barri. “Ja farem les polítiques socials si convé, però les farem acordades i dirigides des de l’administració”, ha afegit. Segons ell, aquest espai s’havia degradat i cal recuperar-lo igual que es va fer fa uns mesos desallotjant la Tancada migrant, que també forma part del mateix complex. “Tot això ho inquirim en un procés de recuperació d’una zona molt crítica i sensible, que són els jardins de l’antic hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que volem que recuperi la dignitat”, ha assenyalat. “No hi ha massa coses a discutir”, diu en relació amb el desallotjament de l’antiga Massana, encara sense data fixada en el calendari.

Pel que fa a l’oci nocturn i el turisme, que afecten especialment Ciutat Vella, el regidor ha comentat que cal veure com s’organitza l’oci nocturn i agraeix el suport del sector per controlar els accessos i entorns i minimitzar les molèsties en zones de més concentració. “És una ciutat petita, atapeïda, i que no té espais de descompressió”, ha explicat. En aquest sentit, argumenta que fa uns anys hi havia grans polígons lúdics a l’àrea metropolitana i moltes discoteques fora de la ciutat, però han anat tancant, fet que provoca sovint una concentració a la capital catalana. Pel que fa al futur de les discoteques del Front Marítim, Batlle diu que el debat continua obert i caldrà parlar-ne amb la Generalitat i l’Estat, aquest darrer titular d’una part dels espais. Segons ell, en els últims anys el grau de molèsties a la zona ha disminuït “de manera molt significativa”. I en relació al turisme, Batlle ha recordat a l’entrevista que Barcelona viu xifres “de rècord” i cal evitar que hi hagi un punt de “saturació”. Això s’està corregint a través d’accions a Ciutat Vella com la pròrroga de les limitacions de grups turístics a 20 persones per grup. Ha posat en valor, a més, la suspensió de llicències de pisos turístics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a Kursk amb la destrucció d’un nou pont a la regió russa

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona
Política

Batlle aposta per “eliminar” de Ciutat Vella les activitats que “no aporten res”

Barcelona
política

Ferran Pedret, nou president del grup parlamentari del PSC

barcelona
política

Junts demana explicacions a Illa sobre els casos de “nepotisme”

barcelona
guerra a gaza

Blinken avisa que aquesta potser és l’última oportunitat per assolir una treva

Barcelona
Estats Units

La convenció de Kamala Harris

Los Ángeles
Jordi Parent
Alcalde d’Olesa de Montserrat (ERC)

“Un dia la reivindicació del Montserratí es pot revifar”

Olesa de Montserrat