Política

política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

L’advocat recorda que s’haurien d’haver resolt durant la primera quinzena de juliol

L’advocat Gonzalo Boye ha presentat una denúncia contra el jutge Pablo Llarena al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per la “desatenció i el retard injustificat i reiterat” en la tramitació dels recursos interposats per aconseguir que Carles Puigdemont i Toni Comín es beneficiïn de la llei d’amnistia. En l’escrit, avançat per Vilaweb i confirmat per l’ACN, Boye sosté que el magistrat ha “incomplert reiteradament” el termini legal previst a la Llei d’Enjudiciament Criminal per la resolució de recursos de reforma, ja que s’haurien d’haver resolt durant la primera quinzena de juliol. La defensa de l’expresident de la Generalitat i l’exconseller apunta que els fets denunciats són “indubtablement constitutius d’infracció disciplinària de conformitat amb el que disposa la Llei Orgànica del Poder Judicial”.

En la denúncia, Gonzalo Boye recorda que l’1 de juliol, el jutge va declarar “inaplicable” l’amnistia pel delicte de malversació i que els dies 8 i 9 de juliol la defensa va interposar diversos recursos de reforma, a més d’altres recursos posteriors. L’advocat també remarca que Llarena tampoc ha resolt els recursos presentats per l’advocacia de l’estat i la fiscalia, els dos partidaris d’aplicar l’amnistia. En canvi, destaca, Llarena va suspendre temporalment les seves vacances per seguir des de Madrid el retorn de Puigdemont a Catalunya. Quan es va demostrar que l’expresident havia pogut tornar a Waterloo sense ser detingut, va dictar dues providències exigint explicacions als Mossos d’Esquadra i al Ministeri de l’Interior. Després d’això i sense haver resolt els recursos de Boye, va reemprendre les seves vacances. “L’excel·lentíssim magistrat instructor va sol·licitar deixar sense efecte la seva llicència de vacances amb el desig evident de supervisar la captura del molt honorable senyor Carles Puigdemont i Casamajó, cosa que, a més de posar de manifest la malícia de la dilació, indica que no hi ha cap raó justificada de cap mena per no resoldre dins del termini legal”, afirma l’advocat.

En la denúncia interposada per la “desatenció i el retard injustificat” en la causa, afegeix l’agència Efe, Boye considera que “les circumstàncies resulten especialment greus” perquè la llei d’amnistia ha de ser objecte de tramitació preferent i urgent, cosa que afecta els recursos presentats, sobretot quan les resolucions del jutge inclouen restriccions a la llibertat de circulació de Puigdemont i de la resta de processats



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia