Política

laboral

CCOO lamenta l’increment dels accidents laborals greus i mortals

Més de 40 persones van morir entre gener i juny a causa d’un sinistre a la feina i 406 van resultar ferides greument

Tot i que en general no han augmentat sinó que s’ha produït un mínim descens, del 0,5%, CCOO denuncia avui que els 104.368 accidents laborals registrats a Catalunya al primer semestre i l’alça dels més greus demostren que “la prevenció a les empreses continua fallant”. Segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, recollides pel sindicat, 406 persones van resultar ferides greument entre els mesos de gener i juny i 45 van morir a causa de l’accident, 32 durant la jornada laboral i 13 en desplaçaments. “El balanç és preocupant”, sosté el sindicat, que denuncia que “es continuen produint accidents per causes fàcilment detectables i evitables que mostren el deteriorament de les condicions de seguretat”. També lamenta que augmenten els accidents greus i mortals “per causes no traumàtiques i relacionats amb la pressió i les càrregues de treball, molt vinculats també a la digitalització i a les noves formes de producció”.

Segons les dades recollides per CCOO, l’increment del nombre de persones que van resultar greument ferides durant la jornada laboral s’ha centrat en el sectors de l’agricultura (86%) i de la construcció (9%), mentre que a la indústria s’ha reduït un 15% i als serveis no s’ha registrat cap variació. Respecte als accidents mortals durant la jornada laboral, també són els sectors de l’agricultura (+100%) i la construcció (+150%) on més ha augmentat la sinistralitat. Per demarcacions, indica l’ACN, destaca l’increment del 600% a Tarragona, que passa de registrar un accident de treball mortal dins de la jornada durant el primer semestre del 2023, als set ocorreguts el 2024. CCOO demana, de nou, més i millors polítiques preventives públiques i que s’ampliïn les competències i els recursos de la inspecció de treball. “Calen reformes que garanteixin una major integració de la prevenció de riscos laborals a les empreses i una millora substancial de l’activitat realitzada pels serveis de prevenció”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia