Política

Itàlia

Els submarinistes obren una via d’accés al iot enfonsat a Sicília

Sis persones continuen desaparegudes després del naufragi del ‘Bayesian’ davant el port de Porticello

L’única víctima mortal confirmada és el cuiner Recaldo Thomas, que treballava

Sis persones continuen desaparegudes arran de l’enfonsament ahir del veler Bayesian davant la costa de Sicília, entre les quals el magnat tecnològic britànic Mike Lynch. Aquest dimarts els submarinistes de rescat italians han aconseguit obrir una via d’accés al vaixell per buscar-los l’interior.

La Guàrdia Costera italiana, que treballa conjuntament amb els Bombers en les tasques de rescat, ha assegurat que l’operació “continua sense pausa”. No obstant, els submarinistes estan valorant “si és factible entrar de manera segura” a l’interior de l’embarcació. La fondària a la que es va enfonsar el iot i la posició en la que ha quedat sobre el fons marí compliquen la cerca.

Els bussejadors han explicat a la cadena italiana Rai que l’escenari que s’han trobat és com el d’un Costa “Concòrdia en petit”, en referència al creuer que va bolcar el 2021 davant l’illa de Giglio. “Costa avançar pels obstacles i els espais són molt reduïts”, han explicat. A més, les immersions no poden durar més de dotze minuts, dels quals dos són per baixar al fons i tornar a pujar a la superfície.

El iot de luxe es va enfonsar cap a les cinc de la matinada com a conseqüència d’un temporal sobtat davant el port de Porticello, a la zona de Palerm. De moment, només ha estat recuperat el cos d’una víctima mortal, el cuiner Recaldo Thomas. Quinze de les 22 persones a bord van poder ser rescatades amb vida. Les sis persones que continuen desaparegudes són el mateix Lynch i la seva filla Hannah, de 18 anys; el president del banc Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, i la seva dona, Judith Bloomer; l’advocat de Lynch, Chris Morvillo i l’esposa d’aquest, Nada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.