Política

Rússia

Putin viatja a Txetxènia per primera vegada des del 2011

El president rus realitza una gira llampec pel Caucas Nord, que també l’ha portat a Ossètia del Nord i Kabardino-Balkària

El mandatari visita Beslan en vigílies del vintè aniversari de la presa d’ostatges en una escola

El president rus, Vladímir Putin, ha arribat aquest dimarts al vespre a Txetxènia en la seva primera visita a la república caucàsica en tretze anys. El viatge s’emmarca en una girà llampec pel Caucas Nord, que també l’ha portat a les repúbliques d’Ossètia del Nord i Kabardino-Balkària.

Putin ha estat rebut a l’aeroport de Grozni pel líder txexè, Ramzan Kadírov, que ha explicat que ha planificat “un programa molt atapeït” per a la visita de Putin. Kadirov ha convidat moltes vegades el president rus a visitar la república, però tot i acceptar-les, Putin havia posposat fins ara el viatge per qüestions d’agenda. L’última visita a Txetxènia que va fer va ser el 2011, quan era primer ministre, i, com a president, el 2005, durant el seu segon mandat presidencial.

El líder rus ha visitat la tomba del primer president de Txetxènia, Akhmat-Khadzhi Kadirov, pare de Ramzan, i també la Universitat Russa de Forces Especials, on s’entrenen els voluntaris per a ser enviats a la zona del districte militar nord.

Abans de viatjar a Txetxènia, el cap del Kremlin també ha estat aquest dimarts a Beslan, a Ossètia del Nord, que el proper 1 de setembre commemorarà el vintè aniversari del segrest de més de mil alumnes i mestres en una escola de la localitat. La presa d’ostatges va acabar el 3 de setembre amb 344 civil morts, dels quals 186 nens i nenes.

El mandatari tornarà en les properes hores a Moscou, on té previst reunir-se demà dimecres amb el primer ministre xinès, Li Qiang.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.