Política

guerra a europa

Kíiv llança un dels atacs amb drons més gran contra Moscou des de l’inici de la guerra

Les defenses antiaèries russes han abatut onze aparells que volaven cap a la capital

Ucraïna ha llançat aquesta matinada un atac amb drons contra Moscou en un dels intents més grans d’atacar la capital russa des de l’inici de la guerra, el 24 de febrer de 2022, segons ha denunciat l’alcalde de la ciutat, Serguei Sobianin, en un missatge al canal Telegram, en el qual precisa que l’acció no ha causat víctimes ni danys materials.

El Ministeri de Defensa rus ha indicat que havien estat abatuts onze aparells voladors no tripulats sobre la capital i els seus voltants. Ucraïna ha llançat diversos atacs contra Moscou durant la guerra, però usant només un o dos aparells no tripulats.

Moscou, però no ha estat l’únic objectiu dels atacs amb drons de Kíiv d’aquesta nit i matinada passades. Les autoritats russes han precisat que les seves defenses antiaèries havien destruït un total de 45 drons llançats per Ucraïna contra diverses regions russes. A més de Moscou, també han estat atacades les regions de Briansk, Bélgorod i Kursk, a la frontera amb Ucraïna, i la de Kaluga, al sud-oest de la capital.

A més, l’exèrcit ucraïnès ha reivindicat aquest dimecres un atac en el qual ha destruït un sistema de defensa antiaeri rus model S-300 a la regió de Rostov, al sud-oest de la Federació Russa.

Aquests atacs de Kíiv es produeixen mentre Rússia avança a l’est d’Ucraïna i lluita per fer fora les forces ucraïneses de la seva regió de Kursk.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.