Política

Política

Montblanc fa eleccions a les pedanies per escollir representants

L’Ajuntament de Montblanc ha convocat eleccions a les pedanies de Prenafeta, Rojals, La Guàrdia dels Prats, Lilla i el Pinetell per optar a l’alcaldia pedània. Després d’aprovar el nou reglament que regula les funcions i obligacions dels alcaldes i alcaldesses pedanis, ara es convoquen eleccions per triar els representants de cada nucli de població. Els decrets de convocatòria d’eleccions ja s’han publicat, excepte el de Lilla, que es farà pròximament, tot i que ja hi ha data per celebrar-les.

Les eleccions es faran durant tres diumenges consecutius a cada una de les pedanies. La primera convocatòria tindrà lloc el pròxim diumenge 22 de setembre a Prenafeta i Rojals. El diumenge 29 de setembre tindran lloc les eleccions de La Guàrdia dels Prats i El Pinetell, mentre que el diumenge 6 d’octubre es faran les eleccions a la pedania de Lilla.

En tots els casos, es podrà votar entre les 10 del matí i la 1 del migdia al local social de cada pedania. Les meses es constituiran amb personal de l’Ajuntament de Montblanc.

Els veïns que es vulguin presentar a les eleccions hauran de comunicar la seva candidatura a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Montblanc en un termini màxim de 7 dies abans de les eleccions. D’altra banda, podran votar totes les persones majors d’edat que es trobin inscrites al cens electoral de cada nucli de població agregat.

La convocatòria d’eleccions tindrà un criteri únic per a totes les pedanies, com així ho recull el reglament aprovat pel ple de l’Ajuntament de Montblanc. Segons el regidor de participació, Marc Vinya, el nou reglament “permet unificar criteris i que totes les pedanies es regeixin per un mateix sistema, no com fins ara, on cada nucli de població tenia unes normes diferents”.

Segons el nou reglament, les competències dels alcaldes i alcaldesses pedanis seran les d’ostentar la representació del municipi amb caràcter institucional, comunicar a l’Ajuntament de Montblanc les propostes i suggeriments que li traslladin els veïns i veïnes, supervisar el bon ús dels béns i serveis municipals i vetllar per les bones relacions entre veïns i veïnes i les diferents entitats de la pedania.

D’altra banda, l’alcalde o alcaldessa pedani té l’obligació, segons el reglament, de convocar, com a mínim 3 vegades l’any, una assemblea veïnal amb la finalitat d’explicar la feina feta i per recollir les inquietuds dels veïns i veïnes.

La convocatòria d’aquest 2024 serà excepcional, ja que el reglament preveu que hi hagi eleccions el segon semestre de l’any que se celebrin eleccions municipals. Així, quan hi hagi eleccions municipals l’any 2027, es tornaran a convocar eleccions a les pedanies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Torra demana a Puigdemont que faci una “reflexió” sobre si ha de plegar

prada
guerra a gaza

Mor un alt comandant del braç militar d’Al-Fatah en un atac israelià al Líban

barcelona
Política

Juan Jurado, nou alcalde d’Esparreguera, en substitució d’Eduard Rivas

Esparreguera
Política

Montblanc fa eleccions a les pedanies per escollir representants

Montblanc
guerra a gaza

Israel mata almenys mig centenar de persones a la Franja

barcelona
política

El finançament ja fa saltar espurnes entre ERC i el PSOE

barcelona
política

Últim traspàs de carteres: Paneque rep la de Transició Ecològica

barcelona
Guerra a europa

El Parlament d’Ucraïna ratifica l’Estatut de Roma i s’adhereix al TPI

barcelona
política

El sector de Junqueras vol avançar el congrés d’ERC

prada