Política

Estats Units

L’‘entrenador Walz’ accepta la nominació demòcrata a vicepresident dels EUA

El company de fórmula de Kamala Harris captiva els demòcrates amb un discurs personal i emotiu dirigit a la classe mitjana nord-americana

La intervenció del governador de Minnesota culmina la tercera jornada de la convenció en la qual van participar Bill Clinton i Nancy Pelosi

El governador de Minnesota, Tim Walz, ha acceptat formalment aquesta matinada la nominació del Partit Demòcrata a vicepresident dels Estats Units amb un discurs que, en algun moment, semblava que estava fent campanya per ser entrenador de futbol americà.

Després de la seva presentació fa quinze dies com el company de fórmula de Kamala Harris, tocava convèncer uns delegats pels qui era gairebé un desconegut que el tàndem format per ell i l’actual vicepresidenta dels Estats Units valia la pena. I ha convençut. Ha desfermat l’entusiasme en la tercera jornada de la convenció demòcrata amb un discurs planer i directe, dirigit a la classe mitjana nord-americana i en el qual s’ha descrit com una persona normal i corrent.

Walz, informen la premsa local, ha reivindicat el seu passat com a professor d’una escola pública, d’entrenador d’un equip de futbol i s’ha vantat de la seva experiència en el poder com a governador de Minnesota, on ha impulsat polítiques progressistes com el permís familiar retribuït, la gratuïtat dels menjadors escolars i la protecció del dret a l’avortament. També ha fet gala de la seva defensa de la Seguretat Social, els drets reproductius i les ajudes públiques a l’educació.

“Mai subestimin a un professor d’escola pública”, ha dit el ja oficialment candidat a vicepresident en declaracions recollides per l’agència Efe.

A més de les referències a la seva vida d’home normal i corrent de l’oest dels Estats Units, va deixar clar que un dels seus papers serà marcar a Trump i a Vance.

“No només són rars”, va dir en al·lusió a la famosa que va utilitzar per descriure al candidat republicà a la Casa Blanca i el seu company de fórmula i que s’ha convertit en un lema dels demòcrates. “També estan equivocats i són perillosos”, va defensar en al·lusió a les idees extremistes del candidat republicà. “No sé vostès, però jo estic llest per girar full amb Trump”, va assegurar.

Tot seguit Walz ha passat a descriure la seva companya de fórmula, Kamala Harris, a qui ha definit com una dona “dura, experimentada i preparada” per liderar el país. El candidat a la vicepresidència dels EUA ha fet una crida als demòcrates a implicar-se en la campanya. “Cal enfangar-se i fer bloquejos i placatges”, ha dit el company de fórmula de Harris, que ha insistit que “ho deixarem tot en el camp” contra Trump. Ha acabat la intervenció amb una altra referència esportiva i realista: “Som a l’últim quart. Anem per sota, però estem a l’ofensiva, controlem la pilota i tenim el millor equip”.

La intervenció de Walz ha culminat la tercera jornada de la convenció demòcrata en la qual també han participat l’expresident Bill Clinton i l’expresidenta de la Cambra de Representants Nancy Pelosi.

Clinton, en un altre emotiu i captivador discurs de la nit, ha carregat contra Trump, ha fet bromar sobre el fet que tan ell com Harris van treballar a McDonald’s i ha donat les gràcies a Joe Biden per la seva valentia en posar fi a la seva campanya electoral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia