Política

administracions

Els Mossos d’Esquadra incorporen 850 nous agents

Els Mossos d’Esquadra han incorporat enguany 850 nous agents corresponents a la 31a promoció del cos, i que ara realitzaran un període de pràctiques de com a mínim un any de durada. D’aquest contingent, 372 són dones (un 44%) i la resta, 478, homes. L’acte de benvinguda oficial a aquests policials s’ha celebrat avui al Palau de Congressos de Barcelona, i ha estat aprofitat per la nova consellera d’Interior, Núria Parlon, per felicitar-se d’aquesta “feminització”, que, segons ha apuntat, està vivint el cos i que respon a “l’aposta per fer que els Mossos s’assemblin cada vegada més a la societat”. Als nous agents Parlon els ha demanat “vocació de servei públic” i “treball continuat” amb la comunitat.

Amb la nova incorporació la plantilla del cos s’amplia a 19.300 agents, una xifra que s’acosta a l’objectiu d’arribar a 22.000 policies el 2030. Per regions policials, un total de 400 efectius es destinaran a la Metropolitana de Barcelona, dels quals la Metropolitana Nord en suma 100 i la sud 110, unes xifres que, segons Interior, s’emmarquen en el dispositiu de reforç de seguretat per la celebració de la Copa Amèrica, un esdeveniment que “incrementa” les exigències del cos. Les regions del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre sumen 80 agents nous, mentre que la de Girona comptarà a partir d’ara amb una cinquantena de policies de la nova promoció. Així, a la Regió Policial Central s’hi destinaran 35 nous efectius; a l’Alt Pirineu i l’Aran 40 i a Ponent 35.

En l’acte d’avui el director general del cos, Pere Ferrer, ha avisat als nous agents destinats a Barcelona que aquesta és una ciutat “vibrant i diversa” i que la seva dinàmica “és exigent”. “Cada dia és diferent i s’han de combinar grans esdeveniments de repercussió mundial amb el dia a dia de la ciutadania”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia