Política

àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

Milers d’indonesis surten als carrers contra una iniciativa legislativa per canviar la llei electoral

El Parlament ha ajornat la votació de la proposta que rebaixa l’edat mínima per ser candidat, la qual cosa beneficiària al fill del president Widodo

L’oposició denuncia que la mesura beneficia a la coalició governamental

Milers d’indonesis han sortit aquest dijous als carrers de Jakarta i altres ciutats del país per protestar contra una iniciativa parlamentària que beneficiaria a la coalició del president sortint, Joko Widodo, entre crítiques per la suposada intenció del dirigent de crear una dinastia política. A la capital, s’han viscut moments de gran tensió, especialment a l’exterior del Parlament, quan un grup de manifestants ha tirat a terra un porta d’accés al recinte i intentat entrar a l’edifici legislatiu. La policia ha recorregut al gas lacrimogen i als canons d’aigua per dispersar-los.

La sessió plenària per aprovar els canvis s’han ajornat per la falta de quòrum, segons ha informat un diputat als periodistes que eren a l’exterior del Parlament. De moment, es desconeix si es convocarà un nou ple abans que s’obri el termini d’inscripció per a les eleccions regionals dimarts que ve.

El Parlament indonesi tenia previst aquest dijous ratificar els canvis que haurien anul·lat una sentència del Tribunal Constitucional emesa aquesta setmana. El tribunal va decidir baixar el nombre d’avals requerits per presentar-se a les pròximes eleccions, la qual cosa permetria la presència de més partits i beneficia a la candidatura a l’influent càrrec de governador de Yakarta d’un opositor al govern. A més, el Constitucional va mantenir l’edat mínima per ser candidat en els 30 anys, la qual cosa perjudica el fill petit de Widodo, de 29 anys, que no tindria així l’edat reglamentària per ser candidat a governador de Java en les regionals de novembre.

La mobilització d’aquest dijous està acompanyada d’una campanya a internet d’ONG i activistes que acusen Widodo d’intentar beneficiar la coalició governamental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Finlàndia

Rastrejaran els mòbils per evitar entrades massives de migrants

Barcelona
Estat espanyol

Peinado apunta que del “silenci” de Sánchez se’n poden treure “conclusions”

Barcelona

El Suprem veneçolà declara la victòria electoral de Maduro enmig de les acusacions de frau

Barcelona
Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

Banyeres del Penedès
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada
administracions

Els Mossos d’Esquadra incorporen 850 nous agents

barcelona