Política

política

Montero intenta calmar ERC i és citada pel PP al Senat

L’acord entre el PSC i ERC per investir Salvador Illa evita deliberadament la paraula concert, però el fet que la vicepresidenta i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero –que es va imposar silenci sobre l’abast de l’acord fins que els militants republicans haguessin acabat de votar en la consulta interna i es produís la investidura–, afirmi ara que no és un concert ha obert la caixa dels trons. L’endemà que ERC amenacés de retirar el suport a Pedro Sánchez, Montero intentava calmar els republicans abans d’un curs polític en què el vot de Gabriel Rufián (ERC) i de Miriam Nogueras (Junts) és imprescindible per als pressupostos estatals. “És el que hem defensat sempre, avalem l’acord i el fem nostre, però si se li pregunta si és un concert és evident que no és un concert com el basc, que és el que la gent té al cap”, assenyalen a aquest diari fonts del Ministeri d’Hisenda. “Aquest govern i també el partit que li dona suport honorarà aquest acord. Quan nosaltres firmem acords és per complir-los, i aquest serà un cas claríssim de compliment de l’acord que s’ha firmat. És un magnífic acord”, rebla el ministre d’Indústria, Jordi Hereu.

Per Hisenda, que Montero sigui fidel a la lletra de l’acord del PSC amb ERC i negui el concert econòmic “no significa que l’acord no sigui molt potent” perquè “suposa un canvi de paradigma”. Des del PP, que al País Basc i a Navarra sí que defensa el concert per a bascos i navarresos però el combat per als catalans a Catalunya, la secretària general, Cuca Gamarra, acusa Montero de “mentir” i d’“entregar la clau de la caixa” a l’independentisme per a l’“espoli de la igualtat dels espanyols”. El PP ha registrat la petició de compareixença urgent de Montero al Senat pel “nou atemptat de Sánchez a la igualtat”. Qui no dubta que és un concert és Isabel Díaz Ayuso. “Si sona com un concert, fa olor de concert i té gust de concert, possiblement és un concert”, dona per fet el conseller d’Educació madrileny, Emilio Viciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Modi transmet a Zelenski la seva aposta pel diàleg en una visita històrica a Kíiv

barcelona
política

Illa col·loca la bandera espanyola en una estança de Palau

barcelona
política

Rull explota contra l’informe dels Mossos que l’acusa de posar-los entrebancs

prada
política

Els comuns volen començar ja a negociar els pressupostos

barcelona
guerra a europa

Kíiv ataca posicions russes a Kursk amb bombes suplides pels EUA

barcelona
POLÍTICA

Xavier Amor: “A Pineda s’obrirà un nou cicle amb la primera alcaldessa”

Pineda de Mar
economia

Montero haurà d’explicar al Congrés l’acord de finançament amb ERC

barcelona
guerra a gaza

Israel, els EUA i Egipte es reuneixen per buscar un acord d’alto el foc

barcelona
política

Illa i Collboni prioritzaran habitatge, seguretat, mobilitat i el pla de Barris

Barcelona