Política

estats units

Kamala Harris accepta la nominació demòcrata i promet un nou camí a seguir pels EUA

Es converteix en la primera dona d’ascendència afroamericana i sud-asiàtica candidata a la Presidència dels Estats Units

La vicepresidenta ha tancat la convenció demòcrata amb un discurs dur contra Trump, crides a la unitat i referències a l’avortament i a Gaza

Kamala Harris ha pronunciat aquesta matinada el discurs més important de la seva vida, el d’acceptació de la nominació com a candidata del Partit Demòcrata a la Presidència dels Estats Units. Un discurs que fins fa un mes, quan Joe Biden va fer el pas al costat, no s’imaginava que faria. Harris ha utilitzat un to ferm i segur a l’hora de parlar d’immigració, economia i política exterior.

En un discurs de 40 minuts, pronunciat davant una multitud de seguidors a l’estadi United Center de Chicago, ha reivindicat els valors dels Estats Units i ha promès governar “per tots els nord-americans”. “No tornarem enrere, estem fent un nou camí endavant, cap a un futur amb una forta i creixent classe mitjana”, ha proclamat la candidata demòcrata.

Harris, que es converteix així en la primera dona d’ascendència afroamericana i sud-asiàtica com a candidata la Casa Blanca, s’ha presentat com una líder pragmàtica capaç d’unir a tots els nord-americans al voltant d’un nou camí a seguir i retratar el seu adversari, el republicà Donald Trump, com un home perillós i poc seriós, l’elecció del qual alteraria els fonaments de la democràcia.

L’actual vicepresidenta també ha criticat la política contra l’avortament de Donald Trump, a qui ha acusat de canviar el Tribunal Suprem en favor dels seus interessos, posant l’accent en els perills per a la vida de milers de dones nord-americanes.

Harris també ha assegurat que Trump “mai demanarà responsabilitats als autòcrates” que hi ha arreu del món “perquè ell mateix ho vol ser”. “En l’eterna batalla entra la tirania i la democràcia, jo sé on em posiciono i on pertanyen els Estats Units”, ha destacat la candidata demòcrata.

Precisament en el context internacional, Harris ha mantingut que tant ella com Joe Biden estan treballant per aconseguir un alto el foc a Gaza, així com l’alliberament de tots els ostatges. Tot defensant el dret d’Israel a defensar-se, Harris ha admès que el que està passant a la Franja “és devastador”.

Durant la seva intervenció, la candidata demòcrata ha reivindicat els seus orígens familiars, especialment la influència de la seva mare.

“Els nostres adversaris en aquesta cursa estan denigrant els Estats Units cada dia, dient com és de terrible és tot. La meva mare tenia una lliçó, solia ensenyar: ‘no deixis que ningú et digui qui ets, demostra’ls qui ets”, ha destacat Harris.

L’actual vicepresidenta ha instat els nord-americans a “mostrar-se els uns als altres” quins són els seus valors: “la llibertat, l’oportunitat, la compassió, la dignitat, la justícia i les possibilitats infinites”, ha dit. “Hem de ser mereixedors d’aquest moment, ara és el nostre moment de fer el que les generacions prèvies van fer per nosaltres, guiats per l’optimisme i la fe, lluitem pel país que estimem”, ha demanat Harris.

El seu discurs ha posat punt final a la Convenció Demòcrata que s’ha celebrat aquesta setmana a Chicago i que ha estat marcada per l’entusiasme davant l’ascens de la seva candidata a les enquestes des que va assumir el relleu a Joe Biden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona
política

L’UCE distingeix la trajectòria de la Plataforma per la Llengua i Joan Amorós

prada
guerra a europa

Modi transmet a Zelenski la seva aposta pel diàleg en una visita històrica a Kíiv

barcelona
política

Illa col·loca la bandera espanyola en una estança de Palau

barcelona
política

Rull explota contra l’informe dels Mossos que l’acusa de posar-los entrebancs

prada
política

Els comuns volen començar ja a negociar els pressupostos

barcelona
guerra a europa

Kíiv ataca posicions russes a Kursk amb bombes dels EUA

barcelona