Política

POLÍTICA

Xavier Amor: “A Pineda s’obrirà un nou cicle amb la primera alcaldessa”

El cap del govern local durant disset anys confirma que Sílvia Biosca serà el seu relleu

Biosca entoma la responsabilitat de superar un llegat singular i assegura que estarà a l’alçada del repte

“Quan els nens de les escoles visiten l’Ajuntament els ensenyem la galeria amb totes les fotografies dels alcaldes i sempre se sorprenen que no hi hagi cap dona. Ara això canviarà”. Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar durant disset anys i nomenat ahir nou secretari de governs locals i de relacions amb l’Aran del govern de Salvador Illa ha confirmat aquest matí a la primera tinenta d’alcaldia, Sílvia Biosca, com el seu relleu al capdavant de l’alcaldia. Visiblement emocionat i repetint que ha estat “un honor servir a Pineda”, Amor ha lloat tant la preparació professional com el camí comú recorregut amb Biosca des del 2015, moment en què aquesta va accedir a l’Ajuntament com a regidora de govern. “D’ella només puc dir coses bones. Té una capacitat de treball increïble i obrim a Pineda un nou cicle, un nou estil al capdavant de l’Ajuntament i estic convençut que el millor està per venir”, ha dit l’encara alcalde que ha especificat que el nomenament oficial com a secretari de governs locals no es farà efectiu fins al proper dimarts 27. Amor ha remarcat el canvi de cicle perquè la seva marxa comporta tancar una etapa on el seu carisma i proximitat ha centrat la política local i l’ha fet mereixedor de la confiança de gran part de la població. L’avalen quatre majories absolutes, la darrera i més contundent el 2023 on va obtenir 13 dels 21 regidors.

L’alcalde ha aprofitat per fer els agraïments de rigor en un acte que ha tingut regust de comiat i on ha anunciat que el ple on deixarà la vara serà el 2 de setembre. “Posteriorment hi haurà deu dies per convocar una nova sessió per investir Sílvia Biosca, la candidatura de la qual ha estat ratificada per l’assemblea local del PSC”, ha comentat i ha afegit que aquests propers dies seran “molt especials” perquè gaudirà de la seva darrera festa major com a alcalde.

Relleu complex

Per la seva banda Sílvia Biosca ha reconegut que entoma un repte complex, perquè no només substituirà un alcalde, sinó tota una manera de fer. “En Xavier ens deixa un llegat difícil d’igualar, perquè ha assolit un gran objectiu com ha estat posar el ciutadà i la ciutadana de Pineda en el centre de la política local”, ha dit i ha afegit que “és una responsabilitat molt gran, però crec que estaré a l’alçada”. Biosca, a preguntes dels mitjans, ha afirmat que no creu que pel fet de ser la primera alcaldessa del municipi hagi d’afrontar un nivell més alt d’exigència per part de la ciutadania. “La política ha de reflectir la igualtat que ja hi ha a la societat. Serà un honor ser la primera alcaldessa i el nivell d’exigència començarà per mi i es mantindrà igual d’alt que ho ha estat com a regidora”, apunta. Biosca ha afirmat que malgrat el canvi a l’alcaldia, el govern mantindrà la mateixa línia encetada a principis de mandat. “Seria un error canviar. Formo part d’aquest programa, dels seus èxits i de les seves dificultats, però penso que el projecte per Pineda està ben encarat”, ha apuntat.

Sílvia Biosca és nascuda al barri del Poblenou, igual que Xavier Amor, on es concentra la gran majoria de vot socialista i on el seu pare, Emili Biosca, va exercir con a director de les escoles de primària Antoni Doltra i Montpalau. També va ser regidor a l’Ajuntament amb un altre alcalde històric, Josep Lluís Fillat, i durant vuit anys va portar la cartera de Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona
política

L’UCE distingeix la trajectòria de la Plataforma per la Llengua i Joan Amorós

prada
guerra a europa

Modi transmet a Zelenski la seva aposta pel diàleg en una visita històrica a Kíiv

barcelona
política

Illa col·loca la bandera espanyola en una estança de Palau

barcelona
política

Rull explota contra l’informe dels Mossos que l’acusa de posar-los entrebancs

prada
política

Els comuns volen començar ja a negociar els pressupostos

barcelona
guerra a europa

Kíiv ataca posicions russes a Kursk amb bombes dels EUA

barcelona