Política

guerra a europa

Kíiv ataca posicions de l’exèrcit rus a Kursk amb bombes subministrades pels EUA

L’exèrcit ucraïnès assegura haver avançat dos quilòmetres a Lugansk, després d’un contraatac per sorpresa

Kíiv s’ha vantat aquest divendres d’haver llançat bombes subministrades pels Estats Units en la seva ofensiva a la regió fronterera russa de Kursk. L’aviació russa ha afirmat que va utilitzar bombes planejadores GBU-39 d’alta precisió per atacar un punt de comandament de l’escamot rus a la regió de Kursk. “Un lloc de comandament de vehicles aeris no tripulats; una unitat de guerra ràdio electrònica; diversos equips; armes i fins a quaranta militars han estat tocats”, ha escrit el comandant de la Força Aèria d’Ucraïna, el general Mikola Oleschuk, en un missatge al canal Telegram i recollit per l’agència Efe.

En un breu vídeo de l’atac que ha compartit Oleschuk, probablement captat per un dron, mostra almenys sis grans explosions i la fugida d’almenys un vehicle.

L’aviació de Kíiv ha atacat cada dia la logística militar russa i la concentració de forces a la regió russa de Kursk des de l’inici de l’ofensiva ucraïnesa a la zona, el 6 d’agost passat, utilitzant també armes proporcionades pels seus aliats occidentals. Dimarts, un centre de comandament soterrani rus va ser destruït a Kursk per una bomba francesa AASM Hammer, llançada des d’un avió ucraïnès, va escriure aleshores Oleschuk.

D’altra banda, l’exèrcit ucraïnès ha assegurat aquest divendres haver-se endinsat dos quilòmetres en el territori controlat per Rússia a la regió de Lugansk, a l’est d’Ucraïna, després d’un contraatac per sorpresa, en el qual les forces de Kíiv haurien causat un gran nombre de baixes a les files russes.

L’atac es va produir prop de Novovodiane, a la frontera entre les regions de Khàrkiv i Lugansk, ha detallat el portaveu militar ucraïnès Olekandr Borodin en declaracions a l’emissora pública Suspline i recollides per Efe.

L’atac va durar quatre dies i es va acabar el 15 d’agost, segons explica Borodin en un missatge al canal Telegram, que acompanya amb d’un breu vídeo de l’assalt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia