Política

estats units

El fiscal especial refà l’acusació contra Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

Manté els quatre càrrecs en contra el polític republicà, però rebaixa algunes al·legacions per ajustar-se a la resolució del Suprem sobre la immunitat dels expresidents

El fiscal especial Jack Smith encarregat del cas penal contra Donald Trump per haver intentat revertir els resultats electorals del 2020 i pel seu paper en l’assalt al Capitoli el 6 de gener d3 2021 ha presentat, aquest dimarts, un nou escrit d’acusació contra l’expresident dels Estats Units i candidat republicà a la Casa Blanca en les eleccions del pròxim novembre, informa Efe. Ho ha fet per intentar salvar el cas després del dictamen del Tribunal Suprem que el juliol passat va concloure que Trump tenia immunitat total pels seus actes oficials, però no sobre accions privades o no subjectes al càrrec de president.

En el nou escrit d’acusació, de 36 pàgines i registrada dimarts davant el jutjat, el fiscal no ha retirat cap dels delictes presentats contra l’exmandatari. El que ha fet ha estat reestructurar les al·legacions per ajustar-les a la resolució de la màxima instància judicial dels Estats Units que va concedir immunitat parcial al candidat republicà.

Així doncs, el fiscal manté els quatre càrrecs contra Trump, com el de conspiració per obstruir un procediment oficial, però ja no diu que Trump hauria intentat pressionar el Departament de Justícia per revocar la seva derrota electoral davant el demòcrata Joe Biden i per la qual sí que tindria immunitat.

Trump ha qualificat de “ridícula” la nova acusació contra ell. En un missatge a la seva xarxa social, Truth Social, publicat dimarts i recollit per Efe, diu que el fiscal especial està desesperat i només intenta ressuscitar una investigació que, segons la seva opinió “està morta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia