Política

guerra a gaza

Almenys nou morts en l’operació militar israeliana a Cisjordània més gran dels últims vint anys

L’exèrcit d’Israel fa una incursió a gran escala en el territori ocupat en el marc d’una acció que qualifica “antiterrorista”

L’exèrcit israelià intensifica les seves operacions a tot Palestina. A l’ofensiva a la Franja de Gaza suma una incursió a gran escala a Cisjordània. Nou palestins han mort aquesta matinada, en la segona nit consecutiva d’operacions en diferents ciutats de Cisjordània, en el marc d’una operació que, segons les forces israelianes, podria durar dies, informa el canal de televisió per satèl·lit qatarià Al Jazeera. El mateix mitjà indica que l’ofensiva és la més gran des del 2002, quan les forces israelianes van atacar diverses ciutats de la Cisjordània ocupada durant la segona Intifada.

L’exèrcit israelià ha atacat amb medis terrestres i aeris diversos punts del nord de la Cisjordània ocupada com ara les localitats de Jenín, Tubas i Seir. L’ofensiva, que Israel ha qualifica “d’operació antiterrorista”, s’estén a més a Nablus i Tulkarem.

Els atacs d’aquesta matinada s’han centrat en els camps de refugiats de Jenín i Tubas A la ciutat de Jenín, la Mitja Lluna Roja ha denunciat, en declaracions recollides per les agències internacionals, que les tropes israelianes impedeixen l’accés a l’hospital. I a Tulkarem, els tancs israelians han encerclat els centres mèdics d’Al-Isra i Thabet.

Israel ha intensificat les seves incursions en aquest territori després de l’atac de Hamàs del 7 d’octubre passat contra el sud d’Israel i, des d’aleshores, han mort uns 650 palestins en incidents violents amb tropes i una dotzena amb colons, inclosos almenys 147 menors. A la Franja de Gaza els morts pels atacs israelians des de l’inici de l’ofensiva, el 7 d’octubre, superen ja els 40.530, segons dades del Ministeri de Sanitat de l’enclavament palestí, controlat per Hamàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La comissió de garanties d’ERC dirimirà si es pot avançar el congrés

barcelona
alemanya

Starmer visita Berlín i París en un nou intent de girar full al ‘Brexit’

barcelona
política

El PP vol fer del Senat un camp de batalla contra el finançament singular

barcelona
Política

Illa manté els actes dissenyats per Aragonès en una Diada que vol ser “per a tothom”

barcelona
guerra a gaza

Almenys nou morts en una operació militar israeliana a gran escala a Cisjordània

barcelona
estats units

El fiscal especial refà l’acusació contra Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona

El sobiranisme, al racó de pensar

Barcelona
GUERRA A EUROPA

Una acció audaç de recorregut incert

Barcelona
Margarida Feliu Portabella
Alcaldessa de Viladrau (Sumem per Viladrau)

“Cal potenciar la marca Viladrau i la seva singularitat”

Viladrau