Política

política

El PP vol fer del Senat un camp de batalla contra el finançament singular

El PP té la intenció, clara i manifesta, d’esprémer fins a més no poder la proposta de finançament singular per a Catalunya com un argument per erosionar, dia si i dia també, al govern de Pedro Sánchez. A partir d’aquest objectiu, i de la mateixa manera que ja van fer amb l’amnistia, la formació utilitzarà la seva majoria absoluta al Senat per utilitzar aquest cambra com a camp de batalla particular contra aquesta matèria. Així ho ha avançat avui la portaveu del PP al Senat, Alícia García, que en una compareixença de premsa ha explicat que la primera iniciativa d’aquesta estratègia serà elevar una petició de compareixença urgent de la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, perquè doni explicacions sobre el que García ha qualificat de “secessionisme fiscal que ha acordat amb els seus socis de manera bilateral a canvi de la presidència d’Illa i del fet que Sánchez segueixi al poder”.

Segons la portaveu popular, l’acord sobre finançament assolit amb ERC demostra que el PSOE ha “renunciat” a la “defensa de la nació i als seus principis” i que “Sánchez ha iniciat un procés de mutació constitucional per la porta del darrere”. Davant d’això el PP, segons García, actuarà “amb totes les eines al seu abast” i, a més de forçar la compareixença de Montero, aprovaran una moció contra la “independència fiscal” de Catalunya, en el que serà un de tantes iniciatives que els de Feijóo lideraran a la cambra alta.

El del Senat és només un dels fronts que el PP pensa obrir per torpedinar la proposta de finançament per a Catalunya. Un altre són els seus presidents autonòmics, que ja han signat un manifest conjunt on fixen una posició “unitària i comuna” contra el model acordat pel PSC i ERC, i que els populars qualifiquen de “concert” malgrat que en apartat del document pactat se l’anomena així. Malgrat això, en el manifest es parla de la necessitat de respondre a una “urgència nacional” i obre la porta a emprendre accions legals contra la proposta, alhora que assenyala que la reunió de presidents autonòmics del PP del proper 6 de setembre, buscarà articular una resposta democràtica consensuada i “de la màxima fermesa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.