Política

guerra a gaza

Israel mata un comandant de Hamàs a Jenín

Ha mort juntament amb dos milicians més en un atac amb drons contra el seu vehicle

L’exèrcit israelià intensifica les operacions a Cisjordània

L’exèrcit israelià ha intensificat les operacions a Cisjordània, que ja han mort prop d’una vintena de palestins. Per tercer dia consecutiu les forces israelianes han atacat aquest divendres al matí diverses localitats del nord del territori palestí ocupat. L’exèrcit israelià ha informat que ha matat un alt comandant de Hamàs a la ciutat cisjordana de Jenín en un atac amb drons contra el vehicle en el qual viatjava. Segons assenyala en un comunicat publicat aquest matí i recollit per The Jerusalem Post, Wassem Hazem, al qual acusen de dirigir i executar atemptats a Cisjordània contra interessos israelians, viatjava en un cotxe carregat d’armes, munició i diners. En la mateixa operació també han mort dos milicians més que l’acompanyaven en el cotxe. Maysara Masharqa i Arafat Amer haurien estat abatuts per un aparell volador no tripulat quan intentaven fugir del lloc.

La tensió escala a Cisjordània amb aquesta operació militar, la més gran llançada per Israel contra aquest territori ocupat palestí dels últims vint anys, mentre a la Franja de Gaza s’espera l’inici de la campanya de vacunació contra la pòlio aquest diumenge. Una campanya que inclourà tres pauses humanitàries, segons recull l’acord anunciat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) entre Israel i Hamàs, després d’haver estat detectat un primer cas d’aquesta malaltia a l’enclavament palestí en 25 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia