Política

itàlia

Detenen un membre de les Brigades Roges a l’Argentina després de quatre dècades pròfug

Leonardo Bertulazzi ha estat arrestat a Buenos Aires després que el govern de Milei li hagués revocat l’estatus de refugiat

La policia argentina ha detingut un exmembre de les Brigades Roges que portava des de 1980 pròfug de la justícia a Itàlia, on era buscat pels delictes de segrest i associació per delinquir i ús d’armes de guerra. Leonardo Bertulazzi, informa EFE, va ser detingut dijous a la Buenos Aires en el marc d’una operació conjunta entre les autoritats locals i la Interpol després que el govern de l’ultradretà Javier Milei li hagués retirat l’estatus de refugiat que li va ser concedit el 2004 per les autoritats argentines de l’aleshores.

Bertulazzi, de 72 anys, actuava en la divisió genovesa de les Brigades Roges italianes, organització responsable de desenes de morts en atacs violents durant els anomenats “anys de plom” d’Itàlia en les dècades de 1970 i 1980, inclòs el segrest i assassinat de l’exprimer ministre italià Aldo Moro.

Fugit de la justícia des de 1980, Bertulazzi va ser jutjat en absència a Itàlia, on va ser declarat culpable d’haver participat en el segrest de l’industrial navilier Piero Costa a Gènova el gener de 1977 i condemnat a 27 anys de presó.

La primera ministra italiana, Giorgia Meloni, ha expressat el seu “profund agraïment” al govern argentí l’arrest de Bertulazzi, “ja condemnat a Itàlia a 27 anys de presó per delictes de terrorisme”, diu el comunicat publicat per l’oficina de la mandatària italiana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia