Política

ALEMANYA

Arrenca la votació a dos lands de l’est on l’extrema dreta surt favorita

Els sondejos preveuen el primer lloc per a Alternativa per Alemanya (AfD) a Turíngia i un empat estret amb la CDU, a saxònia

Els col·legis electorals als estats federats de Turíngia i Saxònia, a l’est d’Alemanya, han obert les portes aquest diumenge a les 8 del matí (hora local) per a unes eleccions que han de renovar els respectius Parlaments i que poden tenir repercussions a escala federal a causa del repunt de l’extrema dreta i l’esperada caiguda dels partits de la coalició del canceller Olaf Scholz, informa Efe.

A Turíngia, estan cridats a votar prop d’1,5 milions d’electors i s’hi presenten 15 partits diferents. Encapçalant les enquestes, hi ha el partit ultranacionalista i xenòfob Alternativa per Alemanya (AfD). Al veí land de Saxònia, amb prop de 3 milions de ciutadans amb dret de vot, els sondejos apunten una disputa molt renyida entre la Unió Cristianodemòcrata (CDU) i AfD.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia