Política

ESTAT FRANCÈS

Macron rep dilluns Cazeneuve, la seva opció preferida per a nou primer ministre

El president francès completarà els contactes amb Hollande i Sarkozy

Les converses per nomenar un nou primer ministre a França continuen aquest dilluns. Emmanuel Macron té previst rebre al Palau de l’Elisi els expresidents François Hollande i Nicolas Sarkozy i l’exprimer ministre socialista Bernard Cazeneuve, que es perfila com l’opció més probable per liderar un nou govern, informa Efe.

Aquestes reunions s’inscriuen en els contactes iniciats fa una setmana pel president francès amb les diferents formacions polítiques amb representació a l’Assemblea, unes trobades en què va descartar nomenar Lucie Castets, la candidata del Nou front Popular, la coalició d’esquerres guanyadors de les legislatives de juliol.

Cazeneuve, de 61 anys i exprimer ministre amb Hollande, és, segons filtracions de l’Elisi a la premsa, l’única figura considerada capaç d’evitar “una majoria en contra” a l’Assemblea, profundament dividida en les últimes eleccions. Amb tot, un nomenament de Cazeneuve, que va abandonar el Partit Socialista el 2022 en protesta per les seves aliances amb La França Insubmisa de Jean-Luc Mélenchon, amenaça de desfermar un autèntic sisme a l’esquerra i una ruptura del Nou Front Popular, on conviuen totes dues formacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.