Política

estats units

Arresten per vincles amb la Xina l’exassessora principal de la governadora de Nova York

Linda Sun feia 14 anys que treballava a l’Administració a l’Estat de Nova York

L’Oficina Federal d’Investigacions dels EUA (FBI) ha detingut aquest dimarts a Linda Sun, excap adjunta de personal de la governadora de Nova York, Kathy Hochul, per actuar suposadament com a agent externa del Partit Comunista de la Xina i blanquejar milions de dòlars per al país asiàtic.

Sun (40 anys), que va començar a treballar amb la política demòcrata en 2021, va ser arrestada al costat del seu marit, Chris Hu (41 anys), en una operació desenvolupada sis setmanes després que el mateix FBI registrés la casa de la parella en Long Island (Nova York) valorada en 3,5 milions de dòlars.

L’extreballadora de Hochul afronta càrrecs penals federals per presumptament haver violat la llei de registre d’agents estrangers, frau de visats, contraban, conspiració i blanqueig de capitals.

“Actuant a petició de funcionaris del govern i de representants del (Partit Comunista de la Xina), Sun va participar en nombroses activitats polítiques, inclòs el bloqueig de l’accés de representants del govern taiwanès a funcionaris d’alt nivell de l’estat de Nova York”, ha dit la fiscalia federal a Brooklyn (Nova York) en un comunicat de premsa.

L’FBI i un portaveu del Districte Est de Nova York també van confirmar la detenció i s’espera que la parella comparegui davant un tribunal federal a Brooklyn aquest dimarts a la tarda.

Sun va ser nomenada cap adjunta de personal de Hochul el setembre de 2021, convertint-se així en l’estatunidenca d’origen asiàtic de major rang en l’administració de la governadora. Any i mig més tard, deixaria el lloc per a exercir com a sotssecretària en el Departament de Treball de l’estat de Nova York.

En total, acumula més de 14 anys de treball en l’Administració amb funcions centrades en el desenvolupament empresarial; assumptes asiàtics-americans; i diversitat, equitat i inclusió.

Per part seva, Hu, propietari d’una licoreria en Queens (Nova York) i d’una empresa de subministraments sanitaris que va crear durant la pandèmia, està acusat de conspiració per al blanqueig de capitals, així com de conspiració per a cometre frau bancari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia