Política

Junts diu que Antifrau ha obert un expedient a l’Ajuntament per falta de transparència

L'alcalde, Carles Motas, assegura que no ha rebut cap notificació ni en té constància i que la informació es facilita a tots els grups de l'oposició

El grup municipal de Junts a Sant Feliu de Guíxols assegura que l’Oficina Antifrau de Catalunya ha obert un expedient contra l’Ajuntament, governat per Tots per Sant Feliu i el PSC, suposadament per falta de transparència en les informacions que havia sol·licitat sobre el Festival Porta Ferrada i el Museu Thyssen, entre d'altres. En una nota de premsa, Junts afirma que des de fa més d’un any ha demanat “reiteradament” accés a informació en diferents matèries sense haver obtingut resposta per part de l’equip de govern “en la majoria dels expedients sol·licitats”. L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, assenyala que el consistori no ha rebut cap notificació d'Antifrau al respecte i que no té constància d'aquest expedient. A més, assegura que la informació sempre es facilita als grups de l'oposició quan la demanen.

En concret, Junts assegura que va demanar al consistori els informes per conèixer els detalls de les pèrdues de la promotora del festival Porta Ferrada que justifiquen l’aportació municipal de gairebé 300.000 euros. L'alcalde de Sant Feliu, Carles Motas ha manifestat a aquest diari que l'informe no només ha estat aprovat pel ple municipal, sinó que també s'ha enviat dues vegades a Junts a través d'una notificació que aquest grup municipal "no ha obert".

Junts també es refereix als "informes que justifiquin la despesa de 13 milions d’euros" per al futur Museu Thyssen. Segons Motas, la informació que demana Junts no és pròpia, sinó de la Fundació Thyssen: "No s'han dirigit a l'òrgan adequat". A més, diu que aquesta informació ja es va traslladar als mitjans en una roda de premsa el 2017.

En la nota de premsa, Junts fa referència a un suposat expedient de bonificació de l’impost de l’IBI per instal·lació de plaques solars a "determinades referències cadastrals". L'alcalde de Sant Feliu afirma que es tracta d'unes plaques solars que tant ell com familiars seus van instal·lar en una finca comuna. Assegura que els treballs es van fer amb el permís corresponent i es van ajustar a la normativa i que el grup de Junts té "fa dies" aquesta informació en una notificació "que tampoc han obert". "Si en la nota de premsa parlen d'unes determinades referències cadastrals és perquè no poden dir quines són en concret per por d'una demanda", afegeix Motas.

Junts assegura que va posar tots aquests fets en coneixement de l’Oficina Antifrau de Catalunya, així com de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública i que ara  s’ha incoat un expedient contra l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, tot i que l'alcalde recalca que no en té constància: "Ni ens consta ni ens ha arribat res". Per Motas, es tracta d'una estratègia de Junts amb l'objectiu "d'utilitzar la ignorància per generar una notícia". "Qualsevol entitat o persona pot sol·licitar la informació que cregui al consistori. La seva demanda s'atendrà".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia