Política

guerra a gaza

Els EUA presenten càrrecs contra els principals líders de Hamàs pels atacs del 7 d’octubre

Tres dels denunciats estan morts, mentre que els altres es troben en parador desconegut

El Departament de Justícia dels Estats Units ha presentat càrrecs penals contra els principals dirigents de Hamàs, entre ells el seu nou líder Yahya al-Sinwar, pel seu paper en els atacs del 7 d’octubre al sud d’Israel, enmig de la paràlisi de les negociacions per a un alto el foc a la Franja de Gaza i l’alliberament dels ostatges israelians que continuen captius a l’enclavament palestí.

Se’ls acusa d’orquestrar els atacs, en el qual van morir 1.200 persones, entre elles més quaranta nord-americans. També van ser segrestades més de 250 persones, que van ser traslladades a la força a la Franja de Gaza. Els atacs van desencadenar l’ofensiva israeliana contra l’enclavament palestí, que ja ha matat més de 40.800 gazians.

La denúncia presentada pel fiscal general dels EUA, Merrick Garland, en un jutjat federal de Nova York, inclou fins a set delictes que van des de terrorisme, conspiració i blanqueig de capitals. Garland justifica la denúncia per la participació d’aquests dirigents de Hamàs en “una campanya diverses dècades per assassinar ciutadans nord-americans i posar en perill la seguretat nacional dels EUA”. El fiscal general no oblida citar a l’Iran i a la milícia libanesa Hezbol·là com els qui armen i donen suport a Hamàs en els seus intents de “destruir l’Estat d’Israel”. En l’escrit d’acusació s’indica que tres dels sis acusats, entre ells Ismail Haniya, estan morts, i els altres es troben en parador desconegut.

La denúncia arriba poc després de la confirmació de la mort de l’ostatge israelià-nord-americà Hersh Goldberg-Polin a Gaza, fet que va dur al president dels EUA, Joe Biden, a prometre que els líders de Hamàs rendirien comptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Óscar López serà el nou ministre de Transformació Digital

barcelona
Política

Presentaran una moció de censura per fer fora ERC de l’alcaldia de Sant Eugènia de Berga

Santa Eugènia de Berga
política

Illa i Collboni acorden incrementar la taxa turística als creuers que fan escala a Barcelona

barcelona
política

Rull trasllada per carta a Illa el seu enuig sobre l’informe dels Mossos

barcelona
política

Montero defensa la gestió fiscal catalana amb solidaritat territorial

barcelona
estat espanyol

Isabel Perelló promet el càrrec com a presidenta del CGPJ i del Suprem

barcelona
guerra a gaza

Els EUA presenten càrrecs contra els principals líders de Hamàs

barcelona

Junts diu que Antifrau ha obert un expedient a l’Ajuntament

SANT FELIU DE GUÍXOLS
guerra a europa

Dimiteix el ministre d’Afers Estrangers ucraïnès

barcelona