Política

Estats Units

Quatre morts en un tiroteig a un institut de Geòrgia

La policia ha detingut un sospitós

Nou persones han estat hospitalitzades i mitjans locals eleven la xifra de ferits a una trentena, tot i que no totes ho estarien per ferides de bala

Un tiroteig en un institut a l’Estat nord-americà de Geòrgia, ha deixat almenys quatre morts i una trentena de ferits, segons informen mitjans dels Estats Units. La policia ha detingut un jove de 14 anys com a sospitós de la massacre.

L’incident s’ha produït cap a un quart d’onze del matí hora local al centre d’educació secundària Apalachee de Winder, al comtat de Barrow, una població situada a una hora d’Atlanta. Un ampli dispositiu amb agents de diferents cossos policials, bombers i efectius d’emergències s’ha desplegat al lloc dels fets.

L’Agència d’Investigació de Geòrgia (GBI), ha confirmat que quatre persones han mort i nou més han estat “hospitalitzades” per ferides. Les vícimes mortals són dos estudiants i dos professors de l’institut, ha detallat més tard el director de l’GBI, Chris Hosey.

També ha informat que hi “un sospitós sota custòdia” policial i ha remarcat que està “viu”. “Les informacions que el sospitós ha estat neutralitzat són inexactes”, ha indicat. Més tard, Hosey ha explicat que l’agressor s’ha lliurat als agents en adonar-se que si no ho feia podia ser abatut.

El detingut, que estudiava a l’institut Apalachee, ha estat interrogat i està col·laborant amb les autoritats. De moment es desconeix si tenia relació amb les víctimes. El jove serà acusat d’assassinat i jutjat com un adult, segons les autoritats locals.

L’oficina del xèrif ha confirmat en un primer comunicat que hi ha “múltiples ferits”, però no ha pogut donar “els detalls sobre la xifra” de víctimes o “les seves condicions”. El xèrif de Barrow, Jud Smith, ha demanat paciència perquè obtenir respostes sobre què ha passat i per què requerirà “diversos dies”. També ha avançat que hi ha una persona sota custòdia policial, sense donar més detalls. Segons la cadena CNN, el presumpte autor és un jove en edat escolar, d’uns catorze anys, però es desconeix si estudiava al centre.

L’Agència Federal d’Investigació (FBI) ha informat que està al cas dels succés i els seus agents col·laboren amb les forces de seguretat locals.

El governador de Geòrgia, Brian P. Kemp, ha ordenat destinar tots els recursos estatals disponibles per respondre a l’incident. Kemp que estan treballant amb les autoritats locals i federals per recollir informació i abordar la situació.

Acabar amb l’epidèmia de violència

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha reaccionat al tiroteig afirmant que “no podem continuar acceptant això com una cosa normal”. El mandatari ha lamentat que el que havia de ser una feliç tornada a les classes a Winder s’ha convertit en “un altre terrible recordatori de com la violència per armes de foc continua esquinçant les nostres comunitats”. Biden ha assegurat que “acabar amb aquesta epidèmia de violència amb armes de foc és quelcom persona per a mi”.

En aquest sentit, ha reivindicat que durant el seu mandat s’ha aconseguit un “progrés significatiu” amb la Llei bipartidista per unes comunitats més segures i una dotzena més d’accions executives, “però aquesta crisi requereix encara més”. És per això que ha instat els Republicans al Congrés a dir “prou” i treballar conjuntament amb els Demòcrates “per aprovar una legislació de sentit comú” sobre seguretat en l’àmbit de les armes de foc.

Biden ha reiterat la seva crida a prohibir les armes d’assalt i carregadors d’alta capacitat, garantir l’emmagatzemament segur de les armes de foc o acabar amb la immunitat dels fabricants, entre altres. “Aquestes mesures no tornaran la vida a aquells que han estat tràgicament assassinats avui, però ajudara a prevenir que la violència tràgica amb armes de foc destrossi més famílies”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.