Política

opinió

Girona inicia un nou curs

Abans de les eleccions municipals vaig dir públicament que si era alcalde em dedicaria al cent per cent a la ciutat i que renunciaria a ocupar qualsevol altre càrrec, perquè penso que Girona ho requereix i s’ho mereix. Així ho he fet. Després d’un any hem demostrat que això dona resultats: hem endreçat temes pendents i hem fet també una sacsejada general per posar les bases dels canvis futurs –i ja presents– de la ciutat.

D’entrada, hem culminat acords importants amb la policia i el personal municipal que ens permetran millorar el funcionament de l’Ajuntament i tancar carpetes pendents. Hem impulsat el treball conjunt amb l’àrea urbana i amb la Universitat de Girona per dotar-nos d’una visió que ens dugui més enllà. I, sobretot, ens hem fixat una sèrie de projectes estratègics de transformació que tenen l’objectiu de millorar la vida de la gent. Així, hem prioritzat el projecte estratègic del futur Campus de Salut que acollirà el nou hospital Josep Trueta. Hem enllestit la proposta urbanística que el farà possible, treballant colze amb colze, sobretot, amb la Generalitat i amb l’Ajuntament de Salt. Aquest projecte tindrà un impacte important especialment a l’oest de la ciutat i caldrà tenir en compte les diferents veus per garantir-ne el millor encaix possible. La transformació de l’entrada sud i de la carretera Barcelona és una altra de les apostes estratègiques que té el govern. Nous equipaments que veuran la llum els propers mesos i anys, com la futura Casa de la Tecnologia al xalet Soler o el nou institut Ermessenda a l’espai de l’antiga Simón, donaran vida a aquesta zona de la ciutat, que també comptarà amb projectes que s’hi vincularan com ara una nova intervenció al carrer de la Creu o la reconstrucció de la plaça d’Espanya, tocant a l’estació. Tot el govern està bolcat en els projectes de millora i transformació. En vull destacar el projecte del futur mercat del Lleó que lidera la vicealcaldessa Geis; els nous usos culturals de l’antiga UNED i el conveni per desencallar el nou arxiu, amb què treballa el tinent d’alcaldia Ayats; o les intervencions urbanístiques que la tinent d’alcaldia Andreu té sobre la taula per a aquest curs, com la que tindrà lloc a la plaça de Catalunya o les obres que ja s’estan fent a la Central del Molí i a la futura comissaria de Santa Eugènia. A Girona serà una tardor no només de Fires, sinó d’Europa i de Champions, una experiència inaudita que estem preparant i gestionant per gaudir-ne al màxim. També serà un nou temps en què serem exigents amb el govern de la Generalitat pensant en la ciutat, la demarcació i el país. Caldrà la cooperació entre ambdues administracions per tirar endavant els projectes estratègics de ciutat i d’àrea urbana, en una relació en què el govern que encapçalo mantindrà sempre la defensa de la llengua catalana i de la plena sobirania del poble català. Comença el curs, doncs, amb una Girona que camina plena d’energia i amb el rumb fixat per afrontar els reptes que té al davant. Amb un Ajuntament preparat per desplegar els grans projectes i transformacions que ens hem imaginat per fer una ciutat millor, i que durem a terme plegats. Som-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lluís Llach
President de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

“L’independentisme institucional, tot, s’ha de renovar o canviar”

Barcelona
Girona inicia un nou curs
opinió

Girona inicia un nou curs

Alcalde de Girona
Europa

El Regne Unit i Irlanda celebraran una cimera anual de comerç i cooperació

Barcelona
Estat francès

Milers de manifestants protesten contra el “cop de força de Macron

Barcelona
Pròxim Orient

L’activista nord-americana va morir per la bala d’un “franctirador israelià”

Barcelona
Estats Units

L’exvicepresident Dick Cheney confirma que no votarà per Trump

Barcelona
Estat espanyol

Sánchez defensa un finançament federal davant els barons del PSOE

Barcelona
política

Llach: “Aquest Onze de Setembre hi tornarem a ser”

barcelona
POLÍTICA

Alfred Bosch impulsa la tercera candidatura per liderar ERC

BARCELONA