Política

veneçuela

El president del Parlament veneçolà proposa de trencar relacions amb Espanya

La mesura arriba després que el Congrés espanyol hagi aprovat una proposta que insta el govern de Pedro Sánchez a reconèixer l’opositor Edmundo González Urrutia com a president electe

Crisi diplomàtica entre Veneçuela i Espanya. El president espanyol, Pedro Sánchez, ha rebut al Palau de La Moncloa, aquest dijous, l’opositor veneçolà Edmundo González Urrutia, exiliat a Madrid. La reunió entre Sánchez i González Urrutia arriba l’endemà que Congrés dels Diputats hagués aprovat una iniciativa en la qual insta el govern espanyol a reconèixer el candidat antichavista en les eleccions del 28 de juliol passat a Veneçuela com a president electe del país. La iniciativa no té cap efecte pràctic, però ha obert una crisi diplomàtica entre Caracas i Madrid. El text va sortir endavant per 177 vots a favor, 164 en contra i una abstenció, la de l’exdiputat i exministre socialista José Luis Ábalos. El PSOE va votar en contra de la iniciativa del PP, de la mateixa manera que Sumar i la majoria dels socis d’investidura, que va rebre el suport de Vox, el PNB, Coalició Canària i UPN.

En resposta a l’aprovació de la iniciativa, el president de l’Assemblea de Veneçuela, Jorge Rodríguez, ha demanat trencar “totes les relacions” diplomàtiques, consulars, econòmiques i comercials amb Espanya.

En una intervenció davant el ple de la cambra, Rodríguez va assegurar que la decisió del Congrés espanyola “és equivalent a una declaració de guerra” contra el poble veneçolà i contra el govern de Nicolás Maduro. Davant d’això, va exigir la “ruptura immediata de totes les relacions” i la sortida de “tots els representants de la delegació d’Espanya i tots els consolats” del país. A més, Rodríguez va demanar el cessament dels vols comercials i de tots els acords comercials establerts entre tots dos països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia