Política

estat espanyol

Ayuso aprofundeix en la guerra fiscal i anuncia una nova baixada d’impostos

La presidenta de la Comunitat de Madrid amplia la bonificació del tribut de Successions i Donacions al 50% entre germans, oncles i nebots

Nou desafiament de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En ple debat sobre el finançament autonòmic i la pressió fiscal als territoris, la presidenta madrilenya i dirigent del PP ha anunciat aquest dijous una nova bateria de rebaixes fiscals

Durant la primera sessió del debat sobre l’estat de la Comunitat de Madrid, la dirigent del PP ha explicat que la bonificació de l’impost de successions i donacions entre germans i entre oncles i nebots s’elevarà del 25% al 50% en l’exercici de 2025.

Així, la Comunitat de Madrid serà l’única regió que aplica la mesura per aquest grau de parentesc en les dues modalitats.

Aquest, però no ha estat l’únic anunci en matèria tributària que ha fet Ayuso. El seu govern també implementarà l’any vinent una bonificació del 100% per a les donacions esporàdiques entre particulars que siguin inferiors a 1.000 euros.

“Continuarem abaixant els impostos, és un compromís que vam adquirir amb els madrilenys a les urnes”, ha destacat Ayuso abans d’afirmar que els diners han de ser per als ciutadans, i no per als “socis del president de Sánchez, o el seu exèrcit d’assessors”, informa l’ACN.

El govern madrileny calcula que aquestes noves rebaixes fiscals, que entraran en vigor l’any vinent, suposaran un estalvi de gairebé 130 milions d’euros anuals i beneficiaran al voltant de 13.000 ciutadans de la comunitat. En la seva argumentació, Díaz Ayuso ha assegurat que l’impost de successions és “anacrònic, injust i confiscatori”, ja que castiga doblement l’estalvi i perjudica totes les classes socials.

Però els anuncis d’Ayuso en matèria fiscal no s’han quedat aquí. Les deduccions en l’IRPF per lloguer d’habitatge també es modificaran, no pel que fa a la quantitat, però sí en el seu àmbit d’aplicació, perquè s’amplia dels 35 als 40 anys la possibilitat d’acollir-se a aquestes. La mesura beneficiarà prop de 45.000 contribuents addicionals als 65.000 actuals, generant un alleujament fiscal de cinquanta milions d’euros anuals.

La mesura, segons informa l’ACN, forma part d’un paquet més ampli de rebaixa d’impostos que inclou, entre altres mesures quatre noves deduccions a l’IRPF dirigides a arrendadors que posin a llogar habitatges que hagin estat en desús, a mitigar l’increment dels préstecs hipotecaris de renda variable per la pujada de tipus d’interès i a la lluita contra la despoblació ajudant a joves menors de trenta anys que es fixin el domicili habitual en municipis de menys de 2.500 habitants.

Els ciutadans podran sumar aquestes deduccions a una bonificació addicional del 100% en els impostos de Transmissions Patrimonials en cas d’adquisició d’habitatge de segona mà, i d’actes jurídics documentats, en cas d’habitatge nou. L’impacte total de l’estalvi de totes aquestes rebaixes impositives és de 118 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La portaveu de Junts a Ripoll deixa l’acte de regidora

RIPOLL
europa

Stoltenberg serà el nou cap de la Conferència de Seguretat de Munic

barcelona
israel

Dimiteix el cap de la unitat més gran de l’Exèrcit israelià pel fracàs del 7 d’octubre

barcelona
estats units

Harris confia a guanyar vot jove gràcies al suport de Taylor Swift

barcelona
política

El TSJC rebutja definitivament la recusació de Jové a Barrientos per criticar l’amnistia

barcelona
estat espanyol

El ministeri de l’Interior vol rebaixar a 0,2 la taxa màxima d’alcohol en sang

barcelona
estat espanyol

Ayuso anuncia una nova rebaixa fiscal a Madrid

barcelona
escòcia

Escòcia tancarà la seva única refineria de petroli en 2025

barcelona
política

Denuncien que el govern genera més de 262.000 d’euros sense autorització

Saus