Política

estats units

Trump promet deportacions massives a la ciutat sacsejada per les mentides sobre migrants

La falsa acusació que grups d’haitians a Springfield es menjaven els gats i els gossos dels veïns ha desencadenat una onada d’amenaces en contra dels immigrants

L’alcalde d’aquesta petita localitat d’Ohio demana als polítics rebaixar les seves paraules

El candidat republicà a la Casa Blanca i expresident dels EUA, Donald Trump, ha promès “deportacions massives” d’immigrants haitians si guanya les eleccions. “Farem deportacions en massa des de Springfield cap a Veneçuela”, va dir Trump en una roda de premsa divendres a Califòrnia, durant la qual va tornar a acusar els girants de destruir la forma de vida dels EUA, informa Efe.

L’elecció de Springfield per iniciar el seu pla de deportació no és, però una casualitat. En el debat televisat del 10 de setembre passat amb la seva adversària en la cursa per la Casa Blanca, la demòcrata Kamala Harris, el republicà es va fer ressò d’una falsa acusació llançada anònimament a les xarxes socials en la qual s’afirma que els migrants haitians d’aquesta petita ciutat d’Ohio es menjaven els gats i els gossos dels seus veïns. Una acusació sense fonament que està repercutint negativament a la ciutat, segons les autoritats de Springfield.

Dues escoles de primària van haver de ser evacuades i una de secundària tancada divendres després de rebre amenaces anònimes de bomba contra la comunitat haitiana per segon dia consecutiu, segons informa ABC News.

L’alcalde de Springfield, Rob Rue, ha demanat als polítics rebaixar el to de les seves paraules, que només han provocat, va dir, “un gir negatiu a la ciutat” i el president dels EUA, Joe Biden, ha afirmat que la comunitat haitiana està “sota atac” i ha demanat posar fi als comentaris dels republicans. “Simplement està malament. No tenen cabuda en els Estats Units”, va dir Biden, que va afegir; “Això ha de parar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia