Política

L'Audiència Nacional dicta una ordre de recerca i captura internacional per De Juana Chaos

Tribunals

L'exprès etarra Iñaki de Juana Chaos no ha comparegut davant el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que l'havia citat aquest dimarts a les 11 hores per prendre-li declaració com a imputat per un delicte d'enaltiment del terrorisme, segons informen fonts jurídiques. Davant la incompareixença, Velasco, tal com ja va advertir, ha dictat una ordre de recerca i captura internacional.

Des de mitjans del mes d'agost, Velasco ha intentat infructuosament localitzar De Juana a Sant Sebastià i a Irlanda (on resideix des de que va sortir de la presó) per notificar-li la citació.

L'exprès etarra havia de declarar en relació a les diligències obertes pel jutge sobre l'homenatge que l'esquerra abertzale li va organitzar a Sant Sebastià el mateix dia que va sortir de la presó, el 2 d'agost. Durant l'acte, al qual De Juana no va anar, es va llegir una carta en el seu nom en què es lloava històrics dirigents etarres com Domingo Iturbe, Txomin.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.