Política

estats units

L’FBI investiga com un “intent d’assassinat” contra Trump el tiroteig en el seu camp de golf

La policia ha detingut a un sospitós prop del lloc on l’expresident jugava

Les autoritats de Palm Beach confirmen que s’ha trobat un AK-47 amb mira telescòpica i dues motxilles

El candidat republicà a la presidència dels EUA, Donald Trump, es troba sa i estalvi després que aquest diumenge es registressin trets al club de golf de West Palm Beach (Florida) quan estava jugant. Els trets van ser disparats per agents del servei secret nord-americà en veure una persona armada prop del club privat, segons la CNN. El mateix mitjà informa que l’FBI està investigant l’incident com un possible segon “intent d’assassinat”, contra l’expresident i aspirant republicà a la Casa Blanca en les eleccions del pròxim 5 de novembre.

El xèrif del comtat de Palm Beach, Ric Bradshaw, ha dit que un agent del servei secret va poder veure el canó d’un rifle amb mira telescòpica que sobresortia d’una tanca en el club de golf de Trump i es va enfrontar amb el “sospitós”. L’atacant, segons va dir un agent, estava entre 274 i 450 metres de l’expresident.

El sospitós va fugir en una furgoneta i va ser detingut posteriorment per la policia local, informa la CNN. L’home estava “relativament tranquil” quan va ser detingut, segons ha explicat el xèrif del comtat de Martin, William D. Snyder, a la CNN. També ha dit que quan les forces de l’ordre el van fer baixar del cotxe no anava armat.

Els agents han trobat un rifle tipus AK-47 amb mira telescòpica; dues motxilles que estaven penjades a la tanca i amb rajols de ceràmica a dins i una càmera GoPro que està sent analitzada, segons ha detallat el xèrif de Palm Beach.

La campanya de Trump assegura que el polític republicà no ha estat en perill en cap moment. “El president Trump es troba sa i estalvi després que s’hagin registrat trets a prop seu. No hi ha més detalls en aquest moment”, ha declarat Steven Cheung, director de comunicacions de la campanya electoral del magnat en un breu comunicat recollit per Efe. Trump també ha assegurat que es troba “sa i estalvi” en un correu electrònic enviat als seus seguidors . “Hi va haver trets a prop meu, però abans que els rumors comencin a estendre’s, vull que escoltis això primer: Estic bé!”, ha dit l’expresident.

El president nord-americà, Joe Biden, i la vicepresidenta i candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units, Kamala Harris, han estat informats sobre l’incident.

L’incident va ser avançat pel diari New York Post, que va informar que dues persones s’havien disparat entre elles prop del club de l’expresident.

L’incident arriba després de l’intent d’assassinat del 13 de juliol passat durant un míting multitudinari a la localitat de Butler, Pennsilvània, quan un jove li va disparar amb un fusell i el va ferir lleu a l’orella. Una persona del públic va morir. El servei secret va abatre l’atacant, un jove de 20 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia