Política

política

Montero avisa que l’acord PSC-ERC sobre finançament es circumscriu només a l’IRPF

Des del precís instant que es va anunciar, ja es podia preveu que l’acord entre PSC i ERC per pactar un nou model de finançament dit singular seria una cursa d’anades i vingudes, amb rèpliques i contrarèpliques constants per donar caliu a una polèmica que promet allargar-se en el temps. Avui la mateixa ministra d’Hisenda María Jesús Montero, una de les veus de l’executiu del PSOE més escèptiques amb aquesta proposta, ha tornat a rebaixar expectatives respecte d’allò pactat, recalcant que això se centra únicament en l’impost sobre les persones físiques. “Ara mateix el que hi ha és respecte a l’IRPF, que és el que apareix a l’acord. Tot el que no apareix a l’acord no està ni pactat ni decidit”, ha avisat des de Cadis. En aquest sentit, ha manifestat que el que diu el pacte de socialistes i republicans és que “de manera progressiva” hi ha una “vocació” de percebre la “gran part dels impostos que es recapten a Catalunya”, però amb un marge no concret que pot ser d’anys.

Turull respon

Les paraules de Montero ja han posat en alerta a Junts. El secretari general del partit, Jordi Turull, ha lamentat que “cada dia observem missatges diferents i contradictoris entre allò que es va dir que se signava i el que es produeix”. En una visita a la Fira de Sant Miquel de Lleida, Turull ha afegit que les explicacions per part del govern espanyol “van posant cada vegada més aigua al vi” i ha recordat que el finançament va ser un element “fonamental perquè es produís un canvi polític a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.