Política

pròxim orient

Israel no dona treva al Líban i estén els bombardejos a diversos barris de Beirut

L’exèrcit israelià manté els atacs contra la capital libanesa i les autoritats de la ciutat ordenen evacuar diversos hospitals davant l’augment de les hostilitats

Les autoritats libaneses es preparen aquest dissabte al matí per evacuar els hospitals situats en els suburbis del sud de Beirut, per la intensa onada de devastadors bombardejos a la qual l’exèrcit israelià està sotmetent la capital libanesa. Israel no dona treva i els seus avions de combat continuen aquest matí deixant caure el seu plom sobre els barris del sud de Beirut, després d’una nit i matinada de devastadors bombardejos que han reduït els edificis a un munt de runa. Una ràtzia d’atacs aeris que cada vegada colpegen més zones i que és la continuació de l’operació de divendres que tenia per objectiu eliminar el líder de la milícia xiïta libanesa Hassan Nasral·là, del qual no es tenen notícies.

Una explosió ha ressonat a la capital libanesa aquest matí, mentre mitjans locals informaven d’un bombardeig prop de la localitat de Bhamdoun, a uns escassos vint quilòmetres a l’est de Beirut i una zona aliena a la violència bèl·lica que fins ara es concentrava en els bastions de Hezbol·là.

Paral·lelament, l’Agència Nacional libanesa de notícies (ANN) informa de “violents” bombardejos en diverses zones de la vall de la Bekaa, entre elles les poblacions de Baalbek i un Hermel, a la frontera amb Síria. També han estat colpejades aquesta matinada quatre localitats situades al centre de la província de la Bekaa, on s’ubica la vall del mateix nom considerada un bastió de la milícia xiïta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia