Política

guerra a europa

Nou morts en un atac rus contra un hospital a la localitat ucraïnesa de Sumi

També hi ha dotze ferits

El servei d’intel·ligència militar d’Ucraïna informa de la mort d’un coronel rus prop de Moscou

La guerra a Ucraïna no afluixa. Moscou continua bombardejant el país veí després del perible pels Estats Units del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, aquesta setmana. Les forces russes han llançat aquest dissabte un total de 73 drons i dos míssils balístics contra el país veí. Els dos projectils han estat interceptats, de la mateixa manera que seixanta-nou dels setanta-tres aparells voladors no tripulats, dotze dels quals es dirigien cap a Kíiv, la capital ucraïnesa. La resta de drons haurien colpejat diverses zones, una de les quals podria ser Sumi. Un doble atac en un hospital d’aquesta ciutat al nord-est d’Ucraïna ha causat la mort d’almenys nou morts i dotze ferits. El primer atac aeri ha matat un home, però quan estaven evacuant el centre mèdic les forces de Moscou han tornat a colpejar-lo, segons ha explicat el ministre ucraïnès de l’Interior, Igor Klimenko, en un missatge a Telegram i recollit per Efe.

Klimenko no concreta quines armes s’han utilitzat, però l’administració regional i les forces aèries diuen que ha estat un atac dut a terme amb drons.

Els atacs russos a la ciutat i la regió de Sumi s’han tornat més freqüents d’ençà que les forces ucraïneses van llançar l’audaç operació a la regió fronterera russa de Kursk el 6 d’agost passat i van capturar diverses localitats.

Les forces de Kíiv, per la seva banda, han informat aquest dissabte la mort d’un coronel rus assassinat prop de Moscou. “El coronel de l’exèrcit rus Aleksei Vladimirovitx Kolomeitsev ha estat assassinat a la ciutat de Kolomna, a la regió de Moscou de la Federació de Rússia, el 27 de setembre de 2024”, ha informat el servei d’intel·ligència militar d’Ucraïna (GUR) en un missatge en el seu canal de Telegram aquest dissabte i recollit per Efe. La publicació va acompanyada d’una imatge borrosa d’un home ensangonat estès a terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.