Política

pròxim orient

Biden diu que la mort de Nasral·là per part d’Israel és una “mesura de justícia” mentre l’Iran promet venjança

El líder suprem iranià insta els musulmans a donar suport a Hezbol·là

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha considerat aquest dissabte que la mort del líder de Hezbol·là, Hassan Nasral·là, en un atac israelià és “una mesura de justícia per a les seves nombroses víctimes, inclosos milers de civils nord-americanes, israelians i libanesos”. En un contundent comunicat, el president nord-americà ratifica el suport dels Estats Units al dret d’Israel a defensar-se. “Els Estats Units donen plenament suport al dret d’Israel a defensar-se de Hezbol·là, Hamàs, els houthis i qualsevol altre grup terrorista patrocinat per l’Iran”, diu la nota emesa per la Casa Blanca aquest dissabte i recollida per Efe, que és la primera declaració explícita que fa després del potent bombardeig contra Beirut de divendres, en el qual va morir el líder del grup xiïta libanès i un alt comandant de la Guàrdia Revolucionària de l’Iran.

Les declaracions de Biden s’han produït poc després que el seu secretari de Defensa, Lloyd Austin, hagués dit que l’exèrcit nord-americà “continua preparant-se per protegir les forces i les instal·lacions a la regió i compromès amb la defensa d’Israel”. Austin, a través d’un missatge a la xarxa X, informa que divendres va mantenir dues converses telefòniques amb el seu homòleg israelià, Yoav Gallant, durant les quals li va expressar el suport dels EUA al dret d’Israel a defensar-se. El president Biden, segons recull el comunicat de la Casa Blanca, ha ordenat a Austin “augmentar la posició de defensa de les forces militars nord-americanes a l’Orient Mitjà per dissuadir l’agressió i reduir el risc d’una guerra regional més àmplia”.

Al seu torn, el líder suprem de l’Iran, Ali Khamenei, ja assegurat aquest dissabte que la mort del líder de Hezbol·là “no quedarà sense venjança”; i ha demanat als musulmans del món que donin suport a la milícia xiïta libanesa. “És obligatori que tots els musulmans donin suport amb orgull al poble del Líban i a Hezbol·là amb els seus recursos i l’ajudin a enfrontar al règim usurpador, cruel i malvat [Israel]”, ha demanat Khamenei, que ha declarat cinc dies de dol nacional per la mort de Nasral·là.

Els atacs del front de resistència al desgastat i decadent cos del règim sionista [Israel] seran més impactants”, ha advertit la màxima autoritat iraniana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia